LOSEFAR 500 mg 21 kapsül Gebelik

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sirdalud gebelik kategorisi B'dir. Sirdalud hamilelik kategorisi, Sirdalud gebelik kategorisi, Sirdalud emzirme, Sirdalud anne sütüne geçer mi, Sirdalud laktasyon, Sirdalud hamilelerde kullanımı, Sirdalud ve bebek, Sirdalud kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Sirdalud MR; sinir sistemi ve bozukluklarına bağlı olarak tendon reflekslerinin aşırı durumda olduğu artmış kas gerginliği olguları (kas sisteminin yapı ve işlev bozukluğuna yol açan kronik hastalıkları; omuriliğin yapı ve işlev bozukluğuna yol açan hastalıkları; beyin damarlarıyla ilgili ya da onlardan kaynaklanan rahatsızlıklar; beyin felci; multipl skleroz (MS) (Beyin ve omurilikte yaygın zedelenmelere bağlı felç, titreme, göz titremesi ve konuşma bozuklukları gibi sinirlerle ilgili çeşitli belirtilerle ortaya çıkan, genellikle hastalık belirtilerinde hafifleme ve alevlenmelerle seyreden merkezi sinir sistemi hastalığıdır) tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Kas Gevşeticiler > Merkezi Kas Gevşeticiler > Diğer Santral Etkili Kas Gevşetici İlaçlar > Tizanidin

ATC Kodu

M03BX02

Etkin Madde

Tizanidin 6 mg

Barkodu

8699502151437

Geri Ödeme Kodu

A11129

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFNR

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ACA

Eşd. ilaç grubu

E054C

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye: Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar /Doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

LOSEFAR için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Gebelik donemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /embriyonal/fetal gelişim/ doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Hamile kadınlarda yeterli ve iyi kontrol edilmiş çalışmalar yoktur. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Fare ve sıçanlarda insan dozlarının 12 katına dek varan dozlarda ve gelinciklere maksimum insan dozlarının 3 katında kullanıldığında, fetüs üzerinde LOSEFAR’a bağlı bir zarar meydana gelmemiştir.

Laktasyon dönemi

Annelere 500 mg dozlarda uygulanan LOSEFAR, sütte az miktarda tespit edilmiştir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite