NAT-ALA 180/200 mg 90 film kaplı tablet Gebelik
Vitalis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Nat-Ala gebelik kategorisi C'dir. Nat-Ala hamilelik kategorisi, Nat-Ala gebelik kategorisi, Nat-Ala emzirme, Nat-Ala anne sütüne geçer mi, Nat-Ala laktasyon, Nat-Ala hamilelerde kullanımı, Nat-Ala ve bebek, Nat-Ala kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Gebelik kategorisi: C'dir.
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
Alfa lipoik asit ile yapılan üreme toksikolojisi çalışmaları fertilite, erken embriyonik gelişim ve bunun ötesinde fetüs üzerine zararlı etkilerinin olduğunu göstermemiştir.
NAT-ALA gebelik döneminde kullanılmamalıdır (bkz 4.3 Kontrendikasyonlar).
Gebelik dönemi
Sıçanlar ve tavşanlarda nateglinid ile teratojenik etki gözlenmemiştir. Gebe kadınlarda bu konuda herhangi bir deneyim bulunmadığından, NAT-ALA'nın gebe kadınlardaki ilaç emniyeti değerlendirilemez. Diğer oral antidiyabetik ilaçlar gibi NAT-ALA da. gebelik sırasında kullanılması önerilmeyen ilaçlardandır.
Alfa-lipoik asit için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. kısım 5.3).
Laktasyon dönemi
Nateglinidin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, nateglinidin sütle atıldığını göstermektedir. Alfa-lipoik asidin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Alfa lipoik asidin süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştınimamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da NAT-ALA tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve NAT-ALA tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.
İnsanlarda nateglinidin anne sütü ile atılıp atılmadığı bilinmediğinden, anne sütüyle beslenen bebeklerde hipoglisemi gelişmesi mümkündür. Bu nedenle de, bebeğini emziren anneler nateglinid kullanmamalıdır (bkz 4.3 Kontrendikasyonlar).
üreme yeteneği/Fertilite
Nateglinid ile ilişkili klinik öncesi veriler, üreme toksisitesi modellerinde elde edilen sonuçlara göre insanlar için özel bir tehlikenin söz konusu olmadığmı göstermiştir (bkz bölüm 5.3).
Alfa lipoik asit ile hayvanlarda yapılmış üreme toksikolojisi çalışmaları, üreme yeteneği/fertilite üzerine herhangi bir etki göstermemiştir.
Nat-Ala ile ilgili diğer bilgiler
- Nat-Ala Genel
- Nat-Ala Fiyat
- Nat-Ala Prospektüs
- Nat-Ala Kullananlar
- Nat-Ala Nedir
- Nat-Ala Kullanımı
- Nat-Ala Yan Etkileri
- Nat-Ala Etkileşimi
- Gebelik
- Nat-Ala Saklanması
- Nat-Ala Muadili
- Nat-Ala Uyarılar
- Nat-Ala Endikasyon
- Nat-Ala Kontrendikasyon
- Nat-Ala İçeriği
- Nat-Ala Dozu
- Nat-Ala Zararları
- Nat-Ala Formu
- Nat-Ala Farmakolojik Özellikler
- Nat-Ala Farmasötik Özellikler
- Nat-Ala Ruhsat Bilgileri