NERISONA-C krem 15 gr {Bayer} { 8699546350087 } Gebelik
Bayer Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Nerisona-C gebelik kategorisi C'dir. Nerisona-C hamilelik kategorisi, Nerisona-C gebelik kategorisi, Nerisona-C emzirme, Nerisona-C anne sütüne geçer mi, Nerisona-C laktasyon, Nerisona-C hamilelerde kullanımı, Nerisona-C ve bebek, Nerisona-C kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye
Gebelik kategorisi: C’dir.
Gebelik Dönemi
Glukokortikoidler, hayvanlarda yapılmış deneysel çalışmalarda reproduktif toksik etki göstermişlerdir (bkz. 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).
Birçok epidemiyolojik çalışma gebeliklerinin ilk trimestrinde sistemik glukokortikoidler ile tedavi edilen kadınların çocuklarında dudak yarığı görülme riskinde artış olabileceğini düşündürmektedir. Dudak yarıkları nadir görülen bir oluşum bozukluğudur ve sistemik glukokortikoidler teratojenik iseler bu, gebeliği esnasında tedavi edilen her 1000 kadın için bir veya iki vaka artışı anlamına gelir. Gebelik esnasında topikal glukokortikoid kullanımı hakkındaki veriler yetersizdir, bununla birlikte topikal glukokortikoidlerin sistemik etkileri çok düşük olduğu için daha düşük bir oran beklenmelidir.
Genel bir kural olarak kortikoid içeren topikal preparatlar gebeliğin ilk trimestrinde kullanılmamalıdırlar. Nerisona C ile tedavinin klinik endikasyonu gebe ve süt veren kadınlarda dikkatle gözden geçirilip, yarar ve riskleri bakımından özenle tartılmalıdır. Özellikle geniş alanların tedavisinden kaçınılmalıdır.
Laktasyon Dönemi
Emziren kadınların memelerine tatbik edilmemelidir.
Nerisona-C ile ilgili diğer bilgiler
- Nerisona-C Genel
- Nerisona-C Fiyat
- Nerisona-C Etkileşimi
- Gebelik
- Nerisona-C Muadili
- Nerisona-C Uyarılar
- Nerisona-C Endikasyon
- Nerisona-C Kontrendikasyon
- Nerisona-C İçeriği
- Nerisona-C Dozu
- Nerisona-C Zararları
- Nerisona-C Formu
- Nerisona-C Farmakolojik Özellikler
- Nerisona-C Farmasötik Özellikler
- Nerisona-C Ruhsat Bilgileri