GLYNOSE 100 mg 30 tablet Gebelik

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vesicare gebelik kategorisi B'dir. Vesicare hamilelik kategorisi, Vesicare gebelik kategorisi, Vesicare emzirme, Vesicare anne sütüne geçer mi, Vesicare laktasyon, Vesicare hamilelerde kullanımı, Vesicare ve bebek, Vesicare kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Vesifix idrar yollarında oluşan spazmın giderilmesi amaçlı ilaçlar grubu olan üriner antispazmotik ilaçlar grubuna dahildir. Vesifix 10 mg ilacı, idrar torbası aşırı çalışan kişilerde kullanılmaktadır. Vesifix 10 mg, çok sık tuvalete gitme ihtiyacı, tuvalete yetişememe nedeniyle oluşan idrar kaçırma durumları, sıkışarak tuvalete gitme gibi belirtilerin önlenmesi amacıyla idrar torbanızın faaliyetini azaltır ve onu kontrol altına alır.

İlaç Sınıfı

Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları > Ürolojik İlaçlar > DİĞER ÜROLOJİK ÜRÜNLER > Üriner Antispazmodikler > Solifenasin

ATC Kodu

G04BD08

Etkin Madde

Solifenasin Suksinat 10 mg

Barkodu

8699262090441

Geri Ödeme Kodu

A13462

Satış Fiyatı

53.57 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

28

Alternatif İlaç Sayısı

16

Sağlık Konuları

İdrar Yolları Sorunları

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFQ6

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E564B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelikte kullanım kategorisi B’dir.

Çocuk Doğurma Potansiyeli Bulunan Kadınlar/Doğum Kontrolu (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımı ve doğum kontrolüne etkisi ile ilgili özel önlemler alınmasına ilişkin veri bulunmamaktadır.

Akarboz için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin yeterli klinik veri mevcut değildir.

Hayvan çalışmaları, gebelik, embriyonal / fetal gelişim, doğum ya da doğum sonrası gelişim ileilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

Hamilelerde kullanımına dair kontrollü klinik çalışmalardan elde edilen bir bilgi olmadığından, gebelik sırasında kullanılmamalıdır.

Laktasyon donemi

Radyoaktif olarak işaretlenmiş akarboz süt veren sıçanlara verildiğinde, sütte az miktardaradyoaktivite bulunmuştur. İnsanda bu konuda yeterli bulgu yoktur. Ancak sütteki ilaca bağlıetkiler bebeklerde de görülebileceğinden, prensip olarak emzirme sırasında anneye verilmesi önerilmez.

Üreme yeteneği/Fertilite