SULZON 1 gr IM/IV enjeksiyonluk toz içeren flakon Gebelik

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fixdual gebelik kategorisi B'dir. Fixdual hamilelik kategorisi, Fixdual gebelik kategorisi, Fixdual emzirme, Fixdual anne sütüne geçer mi, Fixdual laktasyon, Fixdual hamilelerde kullanımı, Fixdual ve bebek, Fixdual kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Fixdual 5 mg/10 mg alerjik rinit ve alerjik rinit hastalığı ile birlikte olan astım hastalığının tedavi edilmesi ve belirtilerinin giderilmesi için kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Antihistaminik Kombinasyonları > Sistemik Antihistaminikler > Sistemik Antihistaminik İlaçlar > Antihistaminik Kombinasyonları

ATC Kodu

R06AK

Etkin Madde

Levosetirizin Dihidroklorur 5 mg , Montelukast 10 mg

Barkodu

8699814270550

Geri Ödeme Kodu

A13849

Satış Fiyatı

45.84 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

29

Alternatif İlaç Sayısı

75

Sağlık Konuları

Antibiyotik

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulayanlarda ilacm kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Sulbaktam ve sefoperazon plasentadan geçer. Gebe kadınlarda yapılmış yeterli ve tam kontrollü çalışmalar yoktur. Hayvanlar üzerinde yapılan üreme deneyleri insanların vereceğicevaplar için her zaman doğru bir gösterge olmadığından gebelik döneminde bu ilaç yalnızkesinlikle ihtiyaç varsa kullanılmalıdır.

Laktasyon donemi

Sefoperazon ve sulbaktam ancak çok az miktarlarda insan sütü ile atılırlar. Her ne kadar bu iki ilaç emziren annelerin sütüne çok az miktar geçerse de, süt veren annelerde SULZONihtiyatla kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Sıçanlarda insan dozunun 10 katına kadar olan dozlarda yapılmış olan üreme çalışmaları, hiçbir teratolojik bulgu veya fertilite bozukluğuna dair hiç bir kanıt göstermemektedir.