MIRCERA ROCHE 50 mcg/0.3 ml SC/IV enj. için kullanıma hazır şırınga Gebelik

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Volibris gebelik kategorisi C'dir. Volibris hamilelik kategorisi, Volibris gebelik kategorisi, Volibris emzirme, Volibris anne sütüne geçer mi, Volibris laktasyon, Volibris hamilelerde kullanımı, Volibris ve bebek, Volibris kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Ambrisentan etken maddesine sahip olan Volibris 5 mg ilacı egzersiz kapasitesini geliştimek üzere WHO fonksiyonel sınıf 2 ve 3 PAH hastaların tedavisinde kullanılır. PAH, Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon demektir. Volibris 5 mg ayrıca İdiyopatik Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon (IPAH) ve bağ doku hastalığı ile ilgili Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon'da da etkinliğini göstermiştir.

İlaç Sınıfı

Ambrisentan > Antihipertansif İlaçlar (Yüksek Tansiyon İlaçları) > Diğer Antihipertansifler > Diğer Antihipertansif İlaçlar > Ambrisentan

ATC Kodu

C02KX02

Etkin Madde

Ambrisentan 5 mg

Barkodu

8699505952178

Geri Ödeme Kodu

A11788

Satış Fiyatı

137.47 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

6

Alternatif İlaç Sayısı

12

Sağlık Konuları

Böbrek Yetmezliği , Anemi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEZG

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FNA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulayanlarda ilacın kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Metoksi polietilen glikol-epoetin beta’nın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/ fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. Ancak, fetal ağırlıkta bu sınıf ilaçlara bağlı olan geri dönüşlü bir azalma göstermektedir (bkz. bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Bu yüzden gebelik sırasında ilaç tedavisinin faydaları fetusda meydana gelebilecek muhtemel riske karşı incelenerek, gebelik döneminde kullanımında dikkatli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Metoksi polietilen glikol-epoetin beta’nın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Bir hayvan çalışması, metoksi polietilen glikol-epoetin beta’nın sütle atıldığını göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da MIRCERA tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve MIRCERA tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite