NIZORAL 20 mg 60 ml şampuan Yan Etkileri

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nizoral yan etkileri, Nizoral etkileri, Nizoral zararları, Nizoral belirtileri, Nizoral uyarılar, Nizoral önlemler, Nizoral kilo aldırırmı, Nizoral zayıflatırmı, Nizoral zehirlenmesi, Nizoral cinsellik, Nizoral sorunlar, Nizoral uykusuzluk, Nizoral bağımlılık, Nizoral bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi NIZORAL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa NIZORAL’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

- Nefes almada ve yutkunmada zorluğa neden olan yüz, dudaklar, ağız, dil ve boğazda şişmeşeklinde alerjik reaksiyonlar.

- Şampuanın uygulandığı yerdeki derinin kızarması ya da şiddetli iritasyonu ya da tedavininilk günlerinde başka alerji işaretleri.

- Derinin kabarması ya da soyulması.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan sizde mevcut ise, sizin NIZORAL’e karşı ciddi aleıjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

NIZORAL Medikal Şampuan’m şimdiye kadar ciddi bir yan etkisi görülmemiştir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Yaygın olmayan yan etkiler (100 kişide E den az):

Saç köklerinde enfeksiyon

- Gözyaşı üretiminde artış

- Beklenmedik saç kaybı ya da saç incelmesi

- Derinin kuruması, döküntü, yanma hissiSaçlarınızda hissettiğiniz değişiklikler

Seyrek görülen yan etkiler (1000 kişide l’den az):

- Tat bozukluğu

- Gözlerde tahrişAkne

- Deride pullanma

Aşağıda raporlanan yan etkiler belirli bir sıklıkta tanımlanmayabilir ve bu yüzden ne kadar sıklıkla meydana geldikleri bilinmiyor olarak sınıflandırılırlar:

- Kurdeşen (ürtiker olarak da bilinir)

Saç renginde değişiklikler

Yan etkilerin raporlanması

Nizoral kullanımı ile ilgili en sık bildirilen yan etkiler dispepsi, bulantı, karın ağrısı ve diyare gibi gastro-intestinal yakınmalardır. Daha nadir bildirilen yan etkiler başağrısı, karaciğer enzimlerinde geçici yükselme, adet düzensizlikleri, göz kararması, fotofobi, parestezi ve alerjik reaksiyonlardır.
Çok nadiren bildirilen yan etkiler ise trombositopeni, alopesi, impotans ve kafa içi basınçta reversibl artıştır (papilla ödemi gibi). Önerilen terapötik dozların, günde 200-400 mg'ın üzerinde Nizoral kullanan az sayıda hastada geçici jinekomasti ve oligospermi gözlenmiştir. Günde tek doz 200 mg kullanım sırasında, plazma testosteron düzeyinde geçici bir düşme görülebilir. Nizoral tabletin alınmasından 24 saat sonra testosteron düzeyi normale döner. Bu doz miktarıyla yürütülen uzun süreli tedavilerde, testosteron düzeyi genellikle kontrol grubu ile anlamlı bir fark göstermez. Nizoral tedavisi sırasında nadiren hepatit (büyük bir olasılıkla idiyosinkratik olarak) gelişebilir. Bu tür bir yan etki tedavinin hemen kesilmesiyle düzelir.Allerjik reaksiyonlar, baş ağrısı, bulantı, hepatotoksisite, jinekomasti ve impotans gibi yan etkiler görülebilir.