AKLOVIR %5 10 gr krem Gebelik

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fluorouracil gebelik kategorisi B'dir. Fluorouracil hamilelik kategorisi, Fluorouracil gebelik kategorisi, Fluorouracil emzirme, Fluorouracil anne sütüne geçer mi, Fluorouracil laktasyon, Fluorouracil hamilelerde kullanımı, Fluorouracil ve bebek, Fluorouracil kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar > Antineoplastik İlaçlar (Kanser İlaçları) > Antimetabolitler > Pirimidin Analogları > Fluorourasil

ATC Kodu

L01BC02

Barkodu

8699828770244

Geri Ödeme Kodu

A10226

Satış Fiyatı

34.57 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

44

Alternatif İlaç Sayısı

11

Sağlık Konuları

Yumurtalık Kanseri , Baş Kanseri , Bağırsak Kanseri , Lösemi , Deri Kanseri , Prostat Kanseri , Serviks Kanseri , Mesane Kanseri , Meme Kanseri , Karaciğer Kanseri

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKES6

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

MTA

Eşd. ilaç grubu

E007D

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Krem

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

Sınırlı sayıdaki gebelikte maruz kalma olgularına ilişkin veriler, asiklovirin gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunugöstermemektedir. Bugüne kadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir (bkz. kısım 5.3).

Asiklovir pazara çıktıktan sonra herhangi bir asiklovir formülasyonunu kullanan bayanlarda gelişen gebelikler, gebelik kayıtları halinde dokümante edilmiştir. Bu kayıtlardan elde edilenbulgular, tüm popülasyon ile asiklovir kullanan hastalarda görülen doğum kusurları sayısıkarşılaştırıldığında bir artış olmadığını göstermiştir ve herhangi bir doğum kusuru genel birneden öne sürmek için daha önce rastlanmamış bir özellik veya tutarlı bir paterngöstermemiştir.

Asiklovirin kullanımı ancak potansiyel yararların bilinmeyen muhtemel risklere ağır bastığı durumlarda düşünülmelidir.

Uluslararası olarak kabul edilen standart testlerinde asiklovirin sistemik uygulanması farelerde, sıçanlarda veya tavşanlarda teratojenik veya embriyotoksik etkilere nedenolmamıştır.

Sıçanlarda yapılan standart olmayan bir çalışmada, fötal anormallikler gözlenmiştir fakat sadece yüksek subkütanöz dozları takiben maternal toksisite meydana gelmiştir. Bu bulgularınklinik kanıtları kesin değildir.

Laktasyon dönemi

İnsanlarla ilgili olarak elde edilen sınırlı veriler, sistemik olarak alındığı zaman ilacın anne sütüne geçtiğini göstermektedir. Ancak asiklovir krem şeklinde emziren annelerdekullanıldığında bebeğin alacağı dozaj önemsenmeyecek oranda olacaktır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Bkz: Klinik Çalışmalar