FEKSINE 180 mg 20 film tablet Gebelik

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zentovir gebelik kategorisi C'dir. Zentovir hamilelik kategorisi, Zentovir gebelik kategorisi, Zentovir emzirme, Zentovir anne sütüne geçer mi, Zentovir laktasyon, Zentovir hamilelerde kullanımı, Zentovir ve bebek, Zentovir kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Zentovir Hepatit B ve HIV virüslerine karşı kullanılır. Zentovir, yetişkinlerde Hepatit B virüsünden kaynaklanan kronik hepatit hastalığını tedavi etmek ve de HIV enfeksiyonuna karşı kullanılmaktadır. Hepatit B hastalığının tedavisinde Zentovir kullanımı için HIV enfeksiyonunun olması gerekmez. Zentovir ilacı, HIV tedavisi için diğer HIV virüsü ilaçları ile kombine olarak kullanılır. Zentovir'in HIV hastalığının çaresi olmadığı bilinmelidir. Ayrıca Zentovir kullanımı ile de Hepatit B ve HIV virüsünü başkalarına bulaştırma riskinin devam ettiği unutulmamalıdır.

İlaç Sınıfı

Tenofovir Disoproksil > Sistemik Antiviral İlaçlar > Virüslere Karşı Direkt Etkili İlaçlar > Nükleozid ve Nükleotid Revers Transkriptaz İnhibitörleri > Tenofovir Disoproksil

ATC Kodu

R06AX26

Etkin Madde

Feksofenadin Hidroklorid 180 mg

Barkodu

8699580090147

Geri Ödeme Kodu

A09672

Satış Fiyatı

263.98 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

23

Alternatif İlaç Sayısı

6

Sağlık Konuları

Alerjik Reaksiyonlar

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF12

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E259B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Feksofenadin hidroklorürün çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Bu nedenle ilacın kullanımı sırasında gebe kalınmaması önerilmektedir.

Gebelik dönemi

Feksofenadin hidroklorürün gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Diğer ilaçlarda olduğu gibi, hasta için beklenen yararlar fetüs için olası riske daha ağır basmadıkça feksofenadin hidroklorür de gebelik suresince kullanılmamalıdır.

Feksofenadin hidroklorürün anne sütüne geçip geçmediğine dair herhangi bir veri yoktur. Bununla birlikte, emziren annelere terfenadin uygulandığında, feksofenadinin insan sütüne geçtiği saptanmıştır. Bu nedenle, feksofenadin hidroklorür emziren anneler için önerilmemektedir.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Farelerde yapılan kapsamlı üreme toksisite çalışmalarında, feksofenadinin fertiliteyi bozmadığı, teratojenik olmadığı ve prenatal ve postnatal gelişimi olumsuz etkilemediği gösterilmiştir.