IMMUNINE 600 IU IV infüzyon için liyofilize toz içeren flakon Gebelik

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tenvia gebelik kategorisi C'dir. Tenvia hamilelik kategorisi, Tenvia gebelik kategorisi, Tenvia emzirme, Tenvia anne sütüne geçer mi, Tenvia laktasyon, Tenvia hamilelerde kullanımı, Tenvia ve bebek, Tenvia kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tenvia 80/25 mg 28 Tablet; ortaya çıkış nedeni belli olmayan yüksek tansiyon hastalığı bir başka deyişle esansiyel hipertansiyon hastalığı için kullanılır. Tenvia'nın sabit bir doz kombinasyonu vardır. Kan basıncı sadece hidroklorotiyazid veya sadece telmisartan ile kontrol altına alınamayan hastalara uygulanır.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Renin - Anjiyotensin Sistemi > Anjiyotesin II Antagonistleri Kombinasyonları > Renin - Anjiyotensin Sistemi > Telmisartan ve Hidroklorotiyazid

ATC Kodu

C09DA07

Etkin Madde

Telmisartan 80 mg , Hidroklortiyazid 25 mg

Barkodu

8697929010306

Geri Ödeme Kodu

A11860

Satış Fiyatı

502.19 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

16

Alternatif İlaç Sayısı

32

Sağlık Konuları

Yüksek Tansiyon

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFRU

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E244A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Faktör IX ile hayvan üreme çalışmaları yapılmamıştır.

Hemofili B hastalığı kadınlarda nadiren görülen bir hastalık olduğundan gebelik ve emzirme döneminde kullanımla ilgili bir deneyim de bulunmamaktadır. Bu nedenle çocuk doğurmapotansiyeli bulunan kadınlarda planlanmış bir gebelikten önce uygun bir alternatif tedaviyegeçilmelidir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz.kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Hemofili B hastalığı kadınlarda nadiren görülen bir hastalık olduğundan gebelik döneminde IMMUNINE kullanımıyla ilgili bir deneyim bulunmamaktadır. Bu nedenle gebelikdöneminde kesin gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Parvovirüs B19 enfeksiyonu riski açısından 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri: "Virüs güvenilirliği" bölümüne bakınız.

Laktasyon dönemi

Emziren kadınlarda IMMUNINE’ın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

Hemofili B hastalığı kadınlarda nadiren görülen bir hastalık olduğundan emzirme döneminde IMMUNINE kullanımıyla ilgili bir deneyim bulunmamaktadır. Bu nedenle emzirmedöneminde kesin gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / fertilite

Hayvan üreme çalışmalan yürütülmemiştir. İnsanlardaki üreme yeteneği / fertiliteyi etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.