LEVOTIRON 50 mcg 100 tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sinecod gebelik kategorisi A'dir. Sinecod hamilelik kategorisi, Sinecod gebelik kategorisi, Sinecod emzirme, Sinecod anne sütüne geçer mi, Sinecod laktasyon, Sinecod hamilelerde kullanımı, Sinecod ve bebek, Sinecod kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Sinecod Şurup bir öksürük şurubudur. Butamirat Sitrat etken maddesini içeren şurup öksürük rahatsızlığının tedavisi için kullanılır. Sinecod hastalığınızın nedenlerini değil belirtilerini ortadan kaldırır. Diğer bir ifadeyle semptomatik tedavi amaçlıdır.

İlaç Sınıfı

Solunum Sistemi > Soğuk Algınlığı ve Öksürük İlaçları > Öksürük İlaçları > Diğer Öksürük Kesici İlaçlar > Butamirat Sitrat

ATC Kodu

H03AA01

Etkin Madde

Levotiroksin Sodyum 50 mcg

Barkodu

8699514010104

Geri Ödeme Kodu

A11235

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

17

Alternatif İlaç Sayısı

14

Sağlık Konuları

Hashimoto Hastalığı

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFB9

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E509B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi A’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: A

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

LEVOTİRON gebelik döneminde kullanılabilir. (Ayrıca Bkz: Bölüm 4.5 Östrojenler)

Gebelik dönemi

Levotiroksin tedavisine bilhassa gebelik ve laktasyon döneminde devam edilmelidir. Gebelik döneminde dozun artırılması gerekebilir.

Mevcut deneyimler, önerilen tedavi edici dozlarda kullanıldığı takdirde, levotiroksinin insanlarda teratojeniteye ve/veya fetal toksisiteye neden olduğuna ilişkin herhangi bir kanıt olmadığı yönündedir. Gebelik esnasında alınan yüksek doz levotiroksinin fetal ve postnatal gelişim üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir.

Hipertiroidizmin levotiroksin ve antitiroid ilaçlar ile birlikte kombine tedavisi gebelikte verilmez. Bu tür kombinasyonlarda antitiroid ilaçlarm dozunun yüksek olması gerekir; yüksek dozların da plasentaya geçtiği ve bebeklerde hipotiroidizmi tetiklediği bilinmektedir.

Radyoaktif maddelerin gebelerde kullanımı kontrendike olduğundan, gebelik döneminde tanı amaçlı tiroid supresyon testleri yapılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Levotiroksin. laktasyon sırasında anne sütüne geçer. Ancak önerilen tedavi edici dozlarda kullanıldığı takdirde, ilacın konsantrasyonu bebekte hipertiroidizmi tetikleyecek veya TSH salgısını baskılayacak düzeyde değildir. LEVOTİRON’un tüm dozlarında, emzirilen çocuk üzerinde herhangi bir etki öngörülmemektedir. LEVOTİRON emzirme döneminde kullanılabilir.

Üreme yeteneği /Fertilite

Hayvanlarda embriyotoksik çalışmalar yapılmamıştır.