BRIDION 500 mg/5 ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren 10 flakon Gebelik

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Roaccutane gebelik kategorisi B'dir. Roaccutane hamilelik kategorisi, Roaccutane gebelik kategorisi, Roaccutane emzirme, Roaccutane anne sütüne geçer mi, Roaccutane laktasyon, Roaccutane hamilelerde kullanımı, Roaccutane ve bebek, Roaccutane kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Roaccutane; şiddetli akne formlarının (nodülo-kistik formlar) ve diğer tedavilere yanıt vermeyen aknenin tedavisinde kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Isotretinoin > Akne İlaçları > Sistemik Akne İlaçları > Sivilce İlaçları > Isotretinoin

ATC Kodu

D10BA01

Etkin Madde

İzotretinoin 20 mg

Barkodu

8699790771362

Satış Fiyatı

62.2 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

9

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Nöromuskuler İlaç Toksisitesi

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FQA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

BRIDION, oral yolla alınan doğum kontrol ilaçları ile etkileşime geçmektedir. Bu nedenle, tedavi süresince alternatif, etkili ve güvenilir bir doğum kontrol yöntemi uygulanmalıdır.

Sugammadeksin uygulandığı günde oral kontraseptif alınması gerekirse, alınması gereken herhangi bir önlem için oral kontraseptifin kullanma talimatındaki atlanan doz tavsiyesine bakınız.

Oral olmayan hormonal kontraseptiflerin kullanılması durumunda, hasta, sonraki 7 gün boyunca ilave bir hormonal olmayan kontraseptif bir metot kullanmalıdır.

Gebelik dönemi

Sugammadeks için gebeliklerde maruz kalmaya ili ş kin klinik veri mevcut değ ildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik, embriyonal/ fetal gelişim, doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler göstermemektedir.

Sugammadeks gebe kadınlara uygulanırken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Sugammadeks, plazma seviyeleri düştüğünde azalan şekilde bir gram süt başına dozun maksimum % 0.22’ si seviyesinde sıçanların sütüne geçmektedir. Süt yoluyla oral maruz kalma, perinatal ve postnatal gelişme çalışmalarında yenidoğan sıçanlarda izlenen hayatta kalma, vücut ağırlığı ve fiziksel veya davranışa yönelik gelişme parametrelerinde herhangi bir etkiye neden olmamaktadır. Sugammadeksin insan sütüne geçmesi incelenmemiştir, fakat preklinik verilere dayanılarak beklenebilmektedir. Sugammadeks, emziren kadınlara uygulanırken dikkatli olunmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite