OLNEGIS 20 mg 28 film tablet Dozu
Egis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Olnegis dozu, Olnegis dozaj, Olnegis doz aşımı, Olnegis uygulama, Olnegis kullanım şekli, Olnegis kullanımı, Olnegis kullanım süresi, Olnegis açmı tokmu, Olnegis nedir, Olnegis ne için kullanılır, Olnegis nasıl kullanılır, Olnegis faydaları, Olnegis etkileri, Olnegis günde kaç kez, Olnegis sabah mı akşam mı, Olnegis fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
4.2). Yetişkinlerle yapılan klinik çalışmalardaki hastalarla kıyaslandığında, ergen hastalarda daha fazla kilo alımı ve sedasyon gözlenmiştir ve total kolesterol, trigliseridler, LDL kolesterol, prolaktin ve karaciğer aminotransferaz seviyelerinde daha önemli artışlar yaşanmıştır (bkz. bölüm 4.4, 4.8, 5.1 ve 5.2).
Geriyatrik popülasyon:
Rutin olarak daha düşük bir başlangıç dozu (5 mg/gün) endike değildir, ancak 65 yaş ve üzerindekilerde, klinik özellikleri gerektirdiğinde düşünülmelidir (bkz. bölüm 4.4).
Cinsiyet:
Erkek hastalara kıyasla kadın hastalarda, başlangıç dozu ve doz aralığının rutin olarak değiştirilmesi gerekmemektedir.
Sigara içenler:
Sigara içen hastalarla içmeyenler kıyaslandığında, başlangıç dozu ve doz aralığının rutin olarak değiştirilmesi gerekmemektedir.
Metabolizmayı yavaşlatan (kadın cinsiyeti, geriyatrik, sigara içmeme durumu) birden fazla etkenin varlığı durumunda, başlangıç dozunun azaltılması düşünülmelidir. Bu tip hastalarda doz artırılması gerektiğinde dikkatli davranılmalıdır. (Bkz. bölüm 4.5 ve 5.2).
Doz aşımı ve tedavisi
Belirti ve septomlar
Doz aşımına ilişkin çok yaygm semptomlar (>%10 insidans) taşikardi, ajitasyon/saldırganlık, dizartri, çeşitli ekstrapiramidal semptomlar ve sedasyondan komaya kadar değişen azalmış bilinç seviyesidir.
Tıbbi bakımdan diğer doz aşımı sekelleri arasmda deliryum, konvülziyon, koma, olası nöroleptik malign sendrom, solunum depresyonu, aspirasyon, hipertansiyon veya hipotansiyon, kardiyak aritmi (aşırı doz vakalarının <%T sinde) ve kalp durması bulunmaktadır. 450 mg gibi düşük akut doz aşımı durumunda ölümcül sonuçlar bildirilmesine karşın, yaklaşık 2g oral olanzapin kullanımını takiben sağkalım da bildirilmiştir.
Doz aşımı tedavisi
Olanzapin için özel bir antidot bulunmamaktadır. Kusmaya zorlanması önerilmez. Doz aşımı tedavisinin standart prosedürleri önerilebilir (ör. gastrik lavaj, aktif kömür uygulaması). Aktif kömürün birlikte uygulaması ile olanzapinin oral biyoyararlanımı %50-60 oranında azalmıştır.
Hipotansiyonun ve dolaşım yetersizliğinin sebep olduğu kollapsın tedavisi ve solunum fonksiyonunun desteği de dahil olmak üzere, klinik tabloya göre semptomatik tedavi uygulanmalı ve hayati organ fonksiyonları izlenmelidir. Beta stimulasyonu hipertansiyonu kötüleştireceği için, epinefrin, dopamin ya da beta agonist aktivitesine sahip diğer sempatomimetik ilaçlar kullanılmamalıdır. Olası aritmilerin saptanması için kardiyovasküler izleme gereklidir. Hasta iyileşene kadar yakın tıbbi gözlem ve izleme sürdürülmelidir.
Olnegis ile ilgili diğer bilgiler
- Olnegis Genel
- Olnegis Fiyat
- Olnegis Prospektüs
- Olnegis Kullananlar
- Olnegis Nedir
- Olnegis Kullanımı
- Olnegis Yan Etkileri
- Olnegis Etkileşimi
- Olnegis Gebelik
- Olnegis Saklanması
- Olnegis Muadili
- Olnegis Uyarılar
- Olnegis Endikasyon
- Olnegis Kontrendikasyon
- Olnegis İçeriği
- Dozu
- Olnegis Zararları
- Olnegis Formu
- Olnegis Farmakolojik Özellikler
- Olnegis Farmasötik Özellikler
- Olnegis Ruhsat Bilgileri