ISORAT 20 mg 20 tablet Gebelik

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isorat gebelik kategorisi C'dir. Isorat hamilelik kategorisi, Isorat gebelik kategorisi, Isorat emzirme, Isorat anne sütüne geçer mi, Isorat laktasyon, Isorat hamilelerde kullanımı, Isorat ve bebek, Isorat kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Kalp İlaçları > Kalp Hastalığında Kullanılan Vazodilatörler > Organik Nitratlar > İsosorbit Mononitrat

ATC Kodu

C01DA14

Etkin Madde

İzosorbid mononitrat 20 mg

Barkodu

8699523010218

Geri Ödeme Kodu

A03964

Satış Fiyatı

6.37 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

6

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Anjina

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFA5

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

60 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E269A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ embriyonal / fetal gelişim / doğum yada doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir. Ancak, gebe kadınlar üzerinde yapılmış yeteri kadar çalışmabulunmamaktadır.

Hayvan çalışmaları insanların vereceği yanıtlar hakkında her zaman öngörüsel bilgi sağlama niteliğine sahip olmadığından, İSORAT gebelik sırasında yalnızca çok gerekli olduğudurumlarda ve bir doktorun denetiminde kullanılmalıdır.

Gebelik dönemi

İSORAT gebelik sırasında yalnızca çok gerekli olduğu durumlarda ve bir doktorun denetiminde kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Emzinne sırasında yeni doğan üzerindeki riski gösterecek yeterli yada kesin kanıtlar yoktur. Nitratların süte geçtiği ve yeni doğanda methemoglobinamiye sebep olduğuna dair verilervardır. İsosorbid-5-mononitrat’m insan sütüne ne oranda geçtiği henüz belirlenmemiştir. Bunedenle İSORAT emziren annelere verilirken dikkatli olunmalıdır, mutlak gerekli olmadıkçakullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Sıçanlarda ve tavşanlarda maternal toksisite dozunda gerçekleştirilen üreme çalışmaları isosorbid mononitratm fetus üzerinde etkisi olduğunu göstermemiştir. Ayrıca hayvanlarüzerinde yapılan çalışmalar, isosorbid-5-mononitratın üreme yeteneği ve fertilite üzerineetkisi olduğunu göstermemiştir.