TOBRASED GOZ % 0.3 5 gr merhem Dozu
Bilim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Act-Hib dozu, Act-Hib dozaj, Act-Hib doz aşımı, Act-Hib uygulama, Act-Hib kullanım şekli, Act-Hib kullanımı, Act-Hib kullanım süresi, Act-Hib açmı tokmu, Act-Hib nedir, Act-Hib ne için kullanılır, Act-Hib nasıl kullanılır, Act-Hib faydaları, Act-Hib etkileri, Act-Hib günde kaç kez, Act-Hib sabah mı akşam mı, Act-Hib fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Oküler kullanım içindir Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:
Hafiften orta ciddiyete kadar olan rahatsızlıklarda günde iki - üç kez bir miktar (1.5 cm uzunluğunda bir şerit) merhem, hasta gözün/gözlerin konjunktiva kesesine/keselerine uygulanır. Ağır enfeksiyonlarda ilk iki gün hasta gözün/gözlerin konjunktival kesesine/keselerine bir miktar (1.5 cm uzunluğunda bir şerit) merhem, her 3-4 saatte bir uygulanmalıdır, daha sonra enfeksiyon iyileşinceye kadar günde iki veya üç uygulama yapılmalıdır.
Diğer antibiyotiklerde olduğu gibi, tedaviye bakteriyel yanıt uygun bir şekilde gözlenmelidir. Tedavi süresi genellikle 7-10 gündür.
Gün içinde kullanılan TOBRASED göz damlası ile birlikte, gece yatmadan önce TOBRASED steril göz merhemi kullanılabilir.
Uygulama şekli:
Tüp ucunun ve merhemin kirlenmesinin önlenmesi için, göz kapağına ve etrafına ve diğer yüzeylere tüpün ucuyla dokunmamaya özen gösterilmelidir.
Uygulamanın ardından, göz kapaklarının kapatılması tavsiye edilmektedir. Bu; oküler yolla uygulanan medikal ürünlerin sistemik absorpsiyonunun ve sistemik yan etkilerinin azalmasını sağlar.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği: TOBRASED bu tip hastalar üzerinde uygulanmamıştır. Ancak, bu ürünün topikal uygulamasından sonra tobramisinin düşük sistemik absorpsiyonuna bağlı olarak doz ayarlaması gerekli değildir.
Pediyatrik popülasyon: Yeni doğan bebekler de dahil olmak üzere konjunktiviti olan pediyatrik hastalarda 7 gün boyunca günde 5 kere kullanılan tobramisinin güvenliği ve etkinliği gösterilmiştir.
Geriyatrik popülasyon: Yaşlı hastalarda özel dozaj uygulaması gerekli değildir.
Doz aşımı ve tedavisi
Aşırı dozda TOBRASED uygulamasına bağlı klinik belirtiler (punktat keratit, eritem, artmış lakrimasyon, ödem ve göz kapağı kaşınması) bazı hastalarda görülen yan etkilere benzeyebilmektedir.
Tobrased ile ilgili diğer bilgiler
- Genel
- Tobrased Fiyat
- Tobrased Prospektüs
- Tobrased Kullananlar
- Tobrased Nedir
- Tobrased Kullanımı
- Tobrased Yan Etkileri
- Tobrased Etkileşimi
- Tobrased Gebelik
- Tobrased Saklanması
- Tobrased Muadili
- Tobrased Uyarılar
- Tobrased Endikasyon
- Tobrased Kontrendikasyon
- Tobrased İçeriği
- Dozu
- Tobrased Zararları
- Tobrased Formu
- Tobrased Farmakolojik Özellikler
- Tobrased Farmasötik Özellikler
- Tobrased Ruhsat Bilgileri