IZOMIX 1/2 500 ml sol.setli şişe Dozu
Osel Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Rotastin dozu, Rotastin dozaj, Rotastin doz aşımı, Rotastin uygulama, Rotastin kullanım şekli, Rotastin kullanımı, Rotastin kullanım süresi, Rotastin açmı tokmu, Rotastin nedir, Rotastin ne için kullanılır, Rotastin nasıl kullanılır, Rotastin faydaları, Rotastin etkileri, Rotastin günde kaç kez, Rotastin sabah mı akşam mı, Rotastin fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Îzomix 1/3'ün dozu ve verme şekli hastanın su ve tuz açığına, dolaşım sisteminin durumuna (hipotansiyon, şok, hipovolemi), böbrek fonksiyonlarının durumuna, hipergliseminin mevcut olup otmadıjına ve dehidrasyonun (ve hipernatreminin) derecesine göre saptanır.
Sodyum açıjının hesapianması için aşağıdaki formüi kullanılır;
Total vucut Na* (mEq/l) + Na+ açığı = Tota! vücut X Na* (mEqıL) suyu (L) x (= 140) (mEq/L) suyu (L)
Normal veya arzu edilen Müşahade edilen (aktüel)
Total su ve tuz açığını hiçbir zaman 48 saatten daha kısa za- manda düzeltmeye kalkışmamalıdır. Aksi halde konvüiziyonlar, beyin ödemi ve fatalite olabilir. Ayrıcâ sodyum klorür ve glukozu nörmal seviyelere döndürmek yerine normalin biraz üstünü hedef almada tayda vardır.
İzomix 1/3'ün verme hızı 250-500 ml/saat, 24 saatte verilecek or- talama miktarı 2-3 litredir.
Çocuklarda ortalama v.erme hızı 5-10 ml/kg/saattir. Bu miktarlar hastanın durumuna göre dejişebilir. Örneğin kolera gibi akui ve ajır dehidrasyonlarda 1/2 saarie 1 L vermek gerekebilir. Hiper- glisemik hiperosmolar dehidrasyonlarda (diabetik ketoasidoz ve nonketotik koma) insülin tedavisi yapılmalıdır. Kan şekeri 250- 300 mg/dL'ye düşünce izomix enftizyonlarına başlanır. KULLANIMA İLİŞKİN UYARILAR:Aseptik olarak damara zerk edilir.Bir kısmı harcanmış olan solüsyonun geriye kalanı tekrar kulla- nılmaz. Vakumsuz solüsyonları kullanmayınız.Tıbbi zaruret gerekmedikçe gebelerde kullanmayınız.