PERFOSE 800 mg 180 film tablet Kullananlar
Vem Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
2.PERFOSE kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
PERFOSE'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
- Kanınızdaki fosfor seviyesi düşükse
- Barsaklarınızda tıkanma varsa
- Etkin madde sevelamer hidroklorür veya formülasyonda yer alan diğer yardımcımaddelere karşı alerjiniz (aşırı duyarlılık) varsa
PERFOSE'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Aşağıdaki durumlardan herhangi biri sizde mevcut ise, PERFOSE kullanmadan önce doktorunuza danışınız:
Diyaliz tedavisi almıyorsanız,
Yutma problemleriniz varsa,
Mide ve barsaklarınızda motilite (hareketlilik) problemi varsa,
Mide içeriğinde birikim varsa,
Barsaklarınızda aktif enflamasyon (iltihap) varsa,
Mide veya barsaklarınızla ilgili ciddi bir cerrahi ameliyat geçirdiyseniz.
Çocuklardaki (18 yaş altında) güvenirliği ve etkinliği belirlenmemiştir. Bu nedenle PERFOSE’nin bu hasta grubunda kullanılması önerilmez.
Ek tedaviler:
Böbreğinizin durumuna veya aldığınız diyaliz tedavisine bağlı olarak;
Kanınızdaki düşük veya yüksek seviyede kalsiyum bulunabilir. PERFOSE kalsiyum içermediğinden doktorunuz ayrıca bir kalsiyum tableti verebilir.
Kanınızdaki Vitamin D seviyesi düşük olabilir. Dolayısıyla doktorunuz kanınızdaki Vitamin D seviyesini gözlemlemeli ve gerekli olduğunda ilave olarak Vitamin Dvermelidir. Birçok vitamini içeren destekleyici bir tedavi almıyor iseniz, kanınızda aynızamanda Vitamin A, E, K ve folik asit seviyeleri düşebilir. Bu nedenle doktorunuz beseviyeleri gözlemlemeli ve gerekli ise takviye yapmalıdır.
Tedavi değişikliği:
Başka bir fosfor bağlayıcısından PERFOSE’ye geçerken, PERFOSE bikarbonat seviyesini düşürebileceğinden doktorunuz kanınızdaki bikarbonat seviyesini gözlemlemeyidüşünmelidir.
Periton diyalizi alcın hastalar için özel not
Periton diyalizi tedavisine bağlı olarak peritonit (karın sıvısında enfeksiyon/iltihaplanma) gelişebilir ve bu risk poşet değişimleri sırasında steril tekniklere mutlak bir şekilde uyulmasıile azaltılabilir. Kamınızda sıkıntı, karında şişme, karın ağrısı, karında duyarlılık, karındasertlik, kabızlık, ateş, titreme, bulantı veya kusma gibi herhangi bir belirti gözlemlediğinizdehemen doktorunuza bildirmelisiniz.
Vitamin A, D, E, K ve folik asit seviyesi düşüklüğü problemlerinde doktorunuzun sizi daha dikkatli bir şekilde gözlemlemesini beklemelisiniz.
Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
PERFOSE'in yiyecek ve içecek ile kullanılması
PERFOSE’yi yiyeceklerle beraber kullanmalısınız. Bununla birlikte size verilmiş olan diyete ve sıvı alımına sıkı bir şekilde uymalısınız.
Hamilelik
ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Hamile iseniz veya hamilelik planlıyorsanız doktorunuza bilgi veriniz. PERFOSE’nin doğmamış bebekler üzerine etkisi olup olmadığı bilinmemektedir.
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Emzirme
ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Bebeğinizi emzirmek istediğinizi doktorunuza bildiriniz. PERFOSE’nin anne sütünden geçip geçmediği ve bebeği etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.
Araç ve makina kullanımı
PERFOSE’nin araç ve makine kullanma yeteneği üzerine etkisini araştıran bir çalışma yapılmamıştır. PERFOSE’den etkileniyorsanız, araç veya makine kullanmayınız.
PERFOSE’nin içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında bilgilerPERFOSE’nin içerisinde kullanım yolu veya dozundan dolayı özel uyarı gerektiren herhangi bir yardımcı madde bulunmamaktadır.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
PERFOSE siprofloksasin ile (bir antibiyotik) aynı anda alınmamalıdır.
Kalp ritmi problemleri veya sara hastalığı için ilaç kullanıyor iseniz, PERFOSE alırken doktorunuza danışınız.
PERFOSE ile siklosporin, mikofenolat mofetil ve takrolimus (böbrek nakli yapılmış hastalarda kullanılan ilaçlar) gibi ilaçların etkisi azalabilir. Bu ilaçları kullanıyor isenizdoktorunuz size gerekli tavsiyeleri verecektir.
PERFOSE ile aynı zamanda levotiroksin (bir tiroid hormonu) alan hastalarda, çok nadir olarak tiroid stimüle edici hormon (TSH, tiroid bezini uyararak tiroid hormonu salgılamasınıve metabolizmanızın kontrol edilmesini sağlayan bir madde) düzeyinde artış görülebilir. Bunedenle doktorunuzun kanınızdaki TSH seviyesini yakından takip etmesi gerekecektir.Doktorunuz PERFOSE ile diğer ilaçlar arasındaki etkileşimleri düzenli olarak kontroledecektir.
Perfose ile ilgili diğer bilgiler
- Perfose Genel
- Perfose Fiyat
- Perfose Prospektüs
- Kullananlar
- Perfose Nedir
- Perfose Kullanımı
- Perfose Yan Etkileri
- Perfose Etkileşimi
- Perfose Gebelik
- Perfose Saklanması
- Perfose Muadili
- Perfose Uyarılar
- Perfose Endikasyon
- Perfose Kontrendikasyon
- Perfose İçeriği
- Perfose Dozu
- Perfose Zararları
- Perfose Formu
- Perfose Farmakolojik Özellikler
- Perfose Farmasötik Özellikler
- Perfose Ruhsat Bilgileri