POLIFLEKS %0.9 IZOTONIK Sodyum Klorür çözeltisi 50 ml setli PVC Dozu
Polifarma Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Polifleks Izotonik dozu, Polifleks Izotonik dozaj, Polifleks Izotonik doz aşımı, Polifleks Izotonik uygulama, Polifleks Izotonik kullanım şekli, Polifleks Izotonik kullanımı, Polifleks Izotonik kullanım süresi, Polifleks Izotonik açmı tokmu, Polifleks Izotonik nedir, Polifleks Izotonik ne için kullanılır, Polifleks Izotonik nasıl kullanılır, Polifleks Izotonik faydaları, Polifleks Izotonik etkileri, Polifleks Izotonik günde kaç kez, Polifleks Izotonik sabah mı akşam mı, Polifleks Izotonik fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi
Uygulanacak doz her hasta için hekimi tarafından; hastanın yaşı, vücut ağırlığı, klinik durumu ve özellikle hastanın hidrasyon durumuna dayanılarak belirlenmelidir. Tedavi sırasında seram elektrolit konsantrasyonları dikkatle izlenmelidir.
Genel olarak izotonik ekstraselüler dehidratasyonun ve sodyum kayıplarının tedavisinde doktor tarafından başka türlü önerilmediyse erişkin, adölesan ve yaşlılarda 24 saatte 500 - 3000 mİ, bebek ve çocuklarda ise 24 saatte 20-100 ml/kg dozunda önerilir.
İlaç seyrelticisi olarak kullanımda doz, seyreltilen ilacın doğası ve dozaj şemasına göre belirlenmelidir. Genel olarak 50-250 mİ arasında sıvı yeterli olur.
Uygulama sıklığı ve doz, hastanın klinik durumuna göre hekim tarafından ayarlanır.
Seyreltici olarak kullanıldığı durumlardaki önerilen POLİFLEKS %0,9 İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU’nun infüzyon hızı, seyreltilen ilacın önerilen dozuna göre ayarlanır.
Uygulama şekli:
Uygulama steril apirojen setlerle periferik ya da santral venlerden intravenöz yoldan yapılır. Uygulamayla ilgili ayrıntılar için ayrıca bölüm 6.6’ya bakınız.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek / Karaciğer yetmezliği:
Bu popülasyona özel gerçekleştirilen bir çalışma bulunmadığından, bu hasta grubu için özel bir dozaj önerisi bulunmamaktadır.
Pediyatrik popülasyon:
Uygulanacak doz ve infüzyon hızı, erişkinlerdeki gibi hastanın ağırlığına, klinik ve biyolojik durumuna ve birlikte uygulanan tedaviye göre hekim tarafından ayarlanır.
Bu popülasyonda genel olarak 24 saatte 20-100 ml/kg dozunda önerilir.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Vücutta sodyum fazlalığına bağlı görülen advers reaksiyonlar arasında bulantı, kusma, diyare, karında kramplar, susama hissi, tükürük, gözyaşı ve ter miktarında azalma, ateş, taşikardi, hipertansiyon, böbrek yetmezliği, periferik ve pulmoner ödem, solunum arresti, baş ağrısı, baş dönmesi, huzursuzluk hali, iritasyon, halsizlik, kaslarda seğirme ve sertleşme, konvülsiyonlar, koma ve ölüm bulunmaktadır.
Vücutta aşırı klorür birikimi bikarbonat kaybı ve vücut sıvılarında asidik tarafa doğru kaymaya neden olabilir.
Parenteral tedavi sırasında aşırı infüzyona bağlı sıvı ya da solüt yüklenmesi görülürse, hasta yeniden değerlendirilmeli ve uygun düzeltici tedavilere başlanmalıdır.
İzotonik ekspansiyondan kaynaklanan ödemin tedavisinde diüretikler kullanılabilir ve sıvı elektrolit dengesizliğine neden olmayacak uygun bir replasman tedavisi uygulanmalıdır.
Hipervolemik hipernatreminin tedavisi vücuttan sudan çok sodyum çekilmesini gerektirir ve diüretikle uyarılmış sodyum ve su kaybının yalnızca suyla karşılanmasıyla yapılabilir. Tedavinin temel amacı vücut sıvılarının hacim ve bileşimini normale döndürmektir.
Aşırı doz, çözeltiye eklenen ilaçlara bağlı ise, aşırı doza bağlı belirti ve semptomlar bu eklenen ilacın özelliklerine bağlıdır. Tedavi sırasında yanlışlıkla doz aşılırsa, uygulamaya son verilmeli ve hasta uygulanan ilaçla ilişkili belirti ve semptomlar açısından izlenmelidir. Gerektiğinde semptomatik ve destek tedavileri uygulanmalıdır.
Polifleks Izotonik ile ilgili diğer bilgiler
- Polifleks Izotonik Genel
- Polifleks Izotonik Fiyat
- Polifleks Izotonik Prospektüs
- Polifleks Izotonik Kullananlar
- Polifleks Izotonik Nedir
- Polifleks Izotonik Kullanımı
- Polifleks Izotonik Yan Etkileri
- Polifleks Izotonik Etkileşimi
- Polifleks Izotonik Gebelik
- Polifleks Izotonik Saklanması
- Polifleks Izotonik Muadili
- Polifleks Izotonik Uyarılar
- Polifleks Izotonik Endikasyon
- Polifleks Izotonik Kontrendikasyon
- Polifleks Izotonik İçeriği
- Dozu
- Polifleks Izotonik Zararları
- Polifleks Izotonik Formu
- Polifleks Izotonik Farmakolojik Özellikler
- Polifleks Izotonik Farmasötik Özellikler
- Polifleks Izotonik Ruhsat Bilgileri