LOSEFAR 500 mg 21 kapsül Gebelik

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cataflam gebelik kategorisi B'dir. Cataflam hamilelik kategorisi, Cataflam gebelik kategorisi, Cataflam emzirme, Cataflam anne sütüne geçer mi, Cataflam laktasyon, Cataflam hamilelerde kullanımı, Cataflam ve bebek, Cataflam kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Aşağıdaki belirtilen akut durumlarda kısa süreli tedavi için Cataflam uygundur: Ağrılı ve/veya enflamasyonlu jinekolojik hastalıklar (örn: primer dismenore veya adneksit); Non-artiküler romatizma; Vertebral kolonun yani iskeletin gövdeyi taşlıyan ekseninindeki ağrılı sendromları; Travma sonrası ağrı, enflamasyon ve şişlik (burkulmaya bağlı rahatsızlıklar örnek olarak gösterilebilir); Ameliyat sonrası ağrı, enflamasyon ve şişlik (örneğin diş veya ortopedik cerrahi girişim sonrası yaşanan ağrılar); Akut migren atakları; Aşırı derecede ağrılı enflamatuvar kulak, burun veya boğaz enfeksiyonlarında (örn: faringotonsillit, otit) yardımcı tedavi olarak. Asıl hastalığın genel tedavi prensiplerine göre tedavi edilmesi gerekir. Ateş tek başına bir endikasyon değildir.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Antienflamatuar ve Antiromatikler > Non-steroid > Asetik Asit Türevi İlaçlar > Diklofenak

ATC Kodu

M01AB05

Etkin Madde

Diklofenak potasyum 50 mg

Barkodu

8699502151437

Geri Ödeme Kodu

A11129

Satış Fiyatı

36.29 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

64

Alternatif İlaç Sayısı

20

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFNR

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ACA

Eşd. ilaç grubu

E054C

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye: Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar /Doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

LOSEFAR için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Gebelik donemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /embriyonal/fetal gelişim/ doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Hamile kadınlarda yeterli ve iyi kontrol edilmiş çalışmalar yoktur. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Fare ve sıçanlarda insan dozlarının 12 katına dek varan dozlarda ve gelinciklere maksimum insan dozlarının 3 katında kullanıldığında, fetüs üzerinde LOSEFAR’a bağlı bir zarar meydana gelmemiştir.

Laktasyon dönemi

Annelere 500 mg dozlarda uygulanan LOSEFAR, sütte az miktarda tespit edilmiştir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite