CARBODEX 600 mg/60 ml IV inf. çöz. içeren flakon Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Venofer gebelik kategorisi D'dir. Venofer hamilelik kategorisi, Venofer gebelik kategorisi, Venofer emzirme, Venofer anne sütüne geçer mi, Venofer laktasyon, Venofer hamilelerde kullanımı, Venofer ve bebek, Venofer kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

- Oral yoldan demir tedavisinin yeterli olmadığı, etkisiz kaldığı ya da gerçekleştirilemediği demir eksikliği anemilerinde (oral demir tedavisine karşı entolerans, malabsorpsiyon, kolitis ülseroza gibi sindirim sisteminin enflamasyonlu durumları) - Eritropoetin destek tedavisi gören kronik hemodiyaliz hastalarında gelişen demir eksikliği anemisi Venofer I.V. ampul, gerekli ve uygun kan tetkikleri (hematokrit, hemoglobin, ferritin düzeyi, eritrosit sayısı tayini gibi) yapıldıktan sonra uygulanmalıdır.

İlaç Sınıfı

Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Anemi (Kansızlık) İlaçları > Demir Eksikliği İlaçları > Demir Trivalan (parenteral) > Şekerli Demir Oksit

ATC Kodu

B03AC02

Etkin Madde

Ferik ( demir III ) Hidroksit Sükroz 540 mg/ml

Barkodu

8699514755661

Geri Ödeme Kodu

A08316

Satış Fiyatı

87.59 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

11

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Anemi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF82

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FQC

Eşd. ilaç grubu

E253D

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi D’ dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü(Kontrasepsiyon)

Karboplatin’ in gebelik ve/veya fetüs/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar tedavi sırasında hamile kalmamaları konusunda uyarılmalıdırlar.

CARBODEX, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Gebelik dönemi İnsanlarda embriyotoksik ve teratojenik etkilere ilişkin deneyim mevcut değildir.

Tedavi sırasında gebe kalan kadınlar için genetik danışmanlık sağlanmalıdır.

Gebelik sırasında tedavi uygulanması açık bir biçimde gerekliyse, karboplatin tedavisinin fetüs üzerindeki zararlı etkilerine ilişkin tıbbi danışmanlık sağlanmalıdır.

Laktasyon dönemi

Karboplatin’in anne sütüne geçip geçmediğine ilişkin herhangi bir çalışma yapılmadığından karboplatin tedavisi sırasında bebeklerin emzirilmesi kontrendikedir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Karboplatin tedavisi uygulanan üreme çağındaki erkek hastalara, tedavi sırasında ve tedaviden sonra en az altı ay süreyle çocuk sahibi olmamaları önerilmelidir. Erkek hastalara ayrıca, karboplatin tedavisinin fertilite üzerinde irreversibl etki yaratma olasılığı nedeniyle tedaviye başlamadan önce spermlerin korunmasına yönelik danışmanlık alması önerilmelidir Etkin kontrasepsiyon ve seksüel sakınma önerilmektedir.