POTANT 750 mg 7 film tablet Etkileşimi
Sanovel Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Potant etkileşimi, Potant etken madde, Potant yardımcı maddeler, Potant alkol, Potant etkileşim, Potant kullananlar, Potant dozu, Potant kullanımı bilgisini içerir.
Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler
Demir tuzları, magnezyum veya alüminyum içeren antasidler
Demir tuzları, magnezyum ve alüminyum içeren antasidler ile birlikte kullanıldığında, levofloksasinin emilimi belirgin bir şekilde azaldığından, bu ilaçlar levofloksasin uygulamasından 2 saat önce veya 2 saat sonra uygulanmalıdır. Levofloksasin’in kalsiyum karbonat ile etkileşimi görülmemiştir.
Sukralfat
İki etkin madde birlikte kullanıldığında levofloksasinin biyoyararlanımı belirgin derecede azaldığı için, sukralfatın levofloksasin uygulamasından en az 2 saat sonra kullanılması önerilmektedir.
Teofilin, Fenbufen veya Benzeri Diğer Steroid Olmayan Antiinflamatuvar İlaçlar Levofloksasin ile teofilinin farmakokinetik etkileşimini belirten bir çalışma bulunmamaktadır. Fakat konvülsiyon eşiğini düşüren ilaçlar, teofilin veya steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçların, kinolon grubu bir antibiyotik ile birlikte kullanılması halinde, beyin konvülsiyon eşiğinde belirgin bir düşme görülebilir.
Probenesid ve Simetidin
Probenesid ve simetidinin levofloksasin eliminasyonu üzerinde istatistiksel olarak belirgin bir etkisi vardır. Levofloksasin, probenesid ve simetidin gibi tübüler sekresyonu etkileyen ilaçlarla birlikte uygulandığında, özellikle böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.
Siklosporin
Siklosporin ve levofloksasin birlikte uygulandığında, siklosporinin yarılanma ömrü %33 oranında artmaktadır.
K vitamini antagonistleri
Levofloksasin ve K vitamini antagonistleri ile birlikte tedavi edilen hastalarda koagülasyon testleri ve/veya kanamada artış görüldüğü bildirilmiştir. Bu nedenle, K vitamini antagonistleri ile tedavi edilen hastalarda koagülasyon testleri izlenmelidir.
Antidiyabetik ilaçlar
Kinolonlar ve antidiyabetik ilaçların birlikte kullanımı esnasında hiperglisemi ve hipoglisemi bildirilmiştir. Bu nedenle birlikte kullanımlarında kan şeker düzeyleri izlenmelidir.
Yemek
Klinik olarak anlamlı bir etkileşim olmadığından levofloksasin yemeklerden bağımsız olarak kullanılabilir.
QT aralığı uzamasına neden olduğu bilinen ilaçlar
Diğer florokinolonlarda olduğu gibi levofloksasin, QT aralığı uzamasına neden olduğu bilinen ilaçları kullanan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. (örn. Sınıf IA ve Sınıf III antiaritmik ilaçlar, trisiklik antidepresanlar, makrolidler gibi)
Diğer bilgiler
Kalsiyum karbonat, digoksin, glibenklamid ve ranitidin ile birlikte uygulanması halinde levofloksasinin farmakokinetiğinde klinik olarak önemli bir değişiklik olmamaktadır.
Laboratuar ya da teşhis testleri ile etkileşimler
Levofloksasin dahil bazı kinolonlar immün assay testleri ile idrarda uyuşturucu tayininde yalancı pozitif sonuca yol açabilirler. Test sonuçlarının daha seçici testlerle kanıtlanması gerekebilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler
Etkileşim çalışmalarıyla ilgili herhangi bir bilgi yoktur.
Pediatrik popülasyon
Potant ile ilgili diğer bilgiler
- Potant Genel
- Potant Fiyat
- Potant Prospektüs
- Potant Kullananlar
- Potant Nedir
- Potant Kullanımı
- Potant Yan Etkileri
- Etkileşimi
- Potant Gebelik
- Potant Saklanması
- Potant Muadili
- Potant Uyarılar
- Potant Endikasyon
- Potant Kontrendikasyon
- Potant İçeriği
- Potant Dozu
- Potant Zararları
- Potant Formu
- Potant Farmakolojik Özellikler
- Potant Farmasötik Özellikler
- Potant Ruhsat Bilgileri