ZYVOXID IV 2mg/ml 300 ml 1 intravenoz enf.sol. Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tenvia gebelik kategorisi C'dir. Tenvia hamilelik kategorisi, Tenvia gebelik kategorisi, Tenvia emzirme, Tenvia anne sütüne geçer mi, Tenvia laktasyon, Tenvia hamilelerde kullanımı, Tenvia ve bebek, Tenvia kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tenvia 80/25 mg 28 Tablet; ortaya çıkış nedeni belli olmayan yüksek tansiyon hastalığı bir başka deyişle esansiyel hipertansiyon hastalığı için kullanılır. Tenvia'nın sabit bir doz kombinasyonu vardır. Kan basıncı sadece hidroklorotiyazid veya sadece telmisartan ile kontrol altına alınamayan hastalara uygulanır.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Renin - Anjiyotensin Sistemi > Anjiyotesin II Antagonistleri Kombinasyonları > Anjiyotensin II Antagonistleri ve Diüretik > Telmisartan ve Hidroklorotiyazid

ATC Kodu

C09DA07

Etkin Madde

Telmisartan 80 mg , Hidroklortiyazid 25 mg

Barkodu

8699532699688

Geri Ödeme Kodu

A09030

Satış Fiyatı

27.26 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

40

Alternatif İlaç Sayısı

14

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFBJ

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FQE

Eşd. ilaç grubu

E341A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Linezolidin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz

bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel risk bulunmaktadır.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda yeterli ve iyi kontrollü çalışma yoktur. ZYVOXID gebelik sırasında, ancak, olası yararın, olası risklerden daha fazla olması durumunda uygulanmalıdır. ZYVOXID ile tedavi edilen fare ve sıçanlarda üreme yeteneği üzerine yapılmış çalışmalarda teratojenik etkiler kanıtlanmamıştır. Farelerde sadece maternal toksik doz seviyelerinde hafif fetal toksisite gözlenmiştir. Sıçanlarda, fetal toksisite fetal vücut ağırlığında ve sternebranın kemikleşmesinde (genellikle vücut ağırlığının azalması ile beraber görülür) azalma olduğunda belirgindir. Bu durum, sıçanların yavrularının hayatta kalma şansını azaltır ve yavruların olgunlaşmasını biraz geciktirir. Çiftleşme olduğunda aynı yavrularda preimplantasyon kayıpların doza bağlı ve geri dönüşümlü olarak arttığı görülmüştür.

Laktasyon dönemi

ZYVOXID’in insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılmış olan çalışmalar linezolidin süte geçtiğini göstermektedir. Pek çok ilaç süte geçtiği için ZYVOXID, emziren annelere verildiğinde dikkat edilmelidir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da ZYVOXID tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/ tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve ZYVOXID tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite