PREDNOL % 0.125 30 gr pomad Uyarılar
Mustafa Nevzat Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Prednol uyarılar, Prednol zararları, Prednol önlemler, Prednol riskler, Prednol yan etkisi, Prednol alerji, Prednol alkol, Prednol hamileler, Prednol emzirme, Prednol araç kullanımı, Prednol fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
Geniş deri yüzeylerinde ya da uzun süreli kullanımlarda lokal kortikosteroidlerin deriden absorbsiyonu geri dönüşlü hipotalamus-hipofiz-adrenal (HPA) aks baskılanması oluşturabilir. Aynı zamanda tedavi süresince topikal kortikosteroidlerin sistemik absorpsiyonu sebebiyle bazı hastalarda Cushing sendromu belirtileri, hiperglisemi ve glukozüri oluşturabilir. Nadir olarak bazı durumlarda tedavinin birden kesilmesi ile ortaya çıkan belirtiler nedeniyle, sistemik kortikosteroid tedavisi gerekebilir.
Pediyatrik hastalar eşdeğer dozlarda, daha geniş “yüzey alanı/vücut kütle” oranı sebebiyle, sistemik toksisiteye daha duyarlı olabilirler. Uzun süreli tedavilerde küçük çocukların büyüme ve gelişmeleri dikkatle izlenmelidir. Yenidoğanlarda uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır. Çünkü kortikosteroidler bebeklik, çocukluk ve gençlik dönemlerinde büyüme geriliğine sebep olabilirler. Bu nedenle tedavi, doktor önerisi ve kontrolü altında, en kısa sürede en düşük dozlar ile yapılmalıdır.
Kortikosteroidler bazı enfeksiyon belirtilerini saklayabilirler ya da enfeksiyon direnci oluşabilir. Bu durumda tedaviye uygun bir antibiyotik eklenmesi gerekir.
Kortikosteroidler immunosüpresif etki nedeniyle T hücreleri ve makrofaj fonksiyonlarını olumsuz yönde etkilerler ve latent hastalıkların ortaya çıkmasını kolaylaştırabilirler.
Kullanım süresince güneş ışığı ile doğrudan temastan kaçınılmalıdır. Dermotolojik bir enfeksiyon oluşumunda uygun bir antibakteriyel ya da antifungal tedavi eklenmelidir.
Belirlenen sürede sonuç alınamıyorsa lokal kortikosteroid kullanımı kesilmelidir.
Tedavi süresince iritasyon oluşumunda PREDNOL kullanımı kesilmelidir.
Kortikosteroidlerle kontakt dermatit, kortikosteroid içermeyen birçok topikal preparat ile görülen klinik alevlenmeden çok, genelde iyileşme olmaması ile teşhis edilmektedir. Böyle bir teşhis uygun yama testi ile doğrulanmalıdır.
PREDNOL, göz ile temas ettirilmemelidir.
PREDNOL’ün içeriğinde metilparahidroksi benzoat ve propilparahidroksi benzoat bulunur. Bunlar, alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir. PREDNOL’ün içeriğinde setil alkol ve stearil alkol bulunur. Bu sebeple, lokal deri reaksiyonlarına (örneğin, kontak dermatite) sebebiyet verebilir.
Ayrıca PREDNOL’ün içeriğinde propilen glikol bulunur. Bu sebeple ciltte iritasyona neden olabilir.
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
PREDNOL’ün araç ve makine kullanımı üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.
Prednol ile ilgili diğer bilgiler
- Prednol Genel
- Prednol Fiyat
- Prednol Prospektüs
- Prednol Kullananlar
- Prednol Nedir
- Prednol Kullanımı
- Prednol Yan Etkileri
- Prednol Etkileşimi
- Prednol Gebelik
- Prednol Saklanması
- Prednol Muadili
- Uyarılar
- Prednol Endikasyon
- Prednol Kontrendikasyon
- Prednol İçeriği
- Prednol Dozu
- Prednol Zararları
- Prednol Formu
- Prednol Farmakolojik Özellikler
- Prednol Farmasötik Özellikler
- Prednol Ruhsat Bilgileri