MEROZAN 500 mg enjektabl toz içeren 1 flakon Gebelik

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Koate-Dvi Faktor gebelik kategorisi B'dir. Koate-Dvi Faktor hamilelik kategorisi, Koate-Dvi Faktor gebelik kategorisi, Koate-Dvi Faktor emzirme, Koate-Dvi Faktor anne sütüne geçer mi, Koate-Dvi Faktor laktasyon, Koate-Dvi Faktor hamilelerde kullanımı, Koate-Dvi Faktor ve bebek, Koate-Dvi Faktor kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Koate DVI;

İlaç Sınıfı

Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Kanama Durdurucu İlaçlar > K Vitamini ve Diğer Hemostatikler > Kan Koagülasyon (pıhtılaşma) Faktörleri > Koagülasyon Faktörü 8

ATC Kodu

B02BD02

Etkin Madde

Faktor VIII Inhibitor By-pass Aktivitesine Sahip Insan Plazma Proteini 100 IU/ml

Barkodu

8699769270025

Geri Ödeme Kodu

A10971

Satış Fiyatı

36.13 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

36

Alternatif İlaç Sayısı

18

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFD7

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FPB

Eşd. ilaç grubu

E487B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

MEROZAN için gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonel/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

MEROZAN’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar embriyonal/fetal gelişim üzerinde herhangi bir yan etki oluşmadığını göstermemektedir. Potansiyel faydalar, fetus üzerindeki potansiyel riskten fazla değil ise MEROZAN gebelikte kullanılmamalıdır. Her koşulda, doktor gözetiminde kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Meropenem’in insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, meropenem’in sütle atıldığını göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da