PROTONEX 20 mg 28 enterik kaplı tablet Dozu
Abdi İbrahim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Protonex dozu, Protonex dozaj, Protonex doz aşımı, Protonex uygulama, Protonex kullanım şekli, Protonex kullanımı, Protonex kullanım süresi, Protonex açmı tokmu, Protonex nedir, Protonex ne için kullanılır, Protonex nasıl kullanılır, Protonex faydaları, Protonex etkileri, Protonex günde kaç kez, Protonex sabah mı akşam mı, Protonex fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi : Hekim tarafından aksi belirtilmedikçe aşağıdaki bilgiler göz önüne alınır. Belirtilen kurallara uyulmadığı takdirde istenen etki görülmeyebilir. Yetişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda; hafif reflü hastalığı ve hastalığa bağlı semptomların tedavisinde günde 1 adet PROTONEX 20 mg tablet önerilir. Semptomlar genellikle 2-4 hafta içinde düzelir, beraberindeki özofajitin iyileşmesi için genellikle 4 hafta gereklidir. Bu sürenin yeterli olmaması halinde tedavi 4 hafta daha sürdürülür. Reflü özofajitin idame tedavisinde ve nüksünün önlenmesinde tavsiye edilen idame dozu günde 1 adet PROTONEX 20 mg tablettir. Nüks halinde doz günde 1 defa 40 mg’a yükseltilir. Nüksün düzelmesinin ardından, günde 20 mg ile idame tedavisine devam edilir. Uzun süreli tedavide, 1 senelik tedavi süresi yalnızca risk/fayda oranı iyice değerlendirildikten sonra aşılmalıdır, çünkü ilacın uzun yıllar kullanımının emniyetiyle ilgili bilgi sınırlıdır.
Uygulama şekli : PROTONEX tabletleri çiğnenmemeli veya kırılmamalı; kahvaltıdan bir saat önce su ile bütün olarak yutulmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :
Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Böbrek fonksiyonu bozulmuş hastalarda ve hafif veya şiddetli karaciğer yetmezliği bulunan hastalarda doz ayarlaması yapılması gerekli değildir. Ciddi karaciğer bozukluklarında (Child-Pugh derecesi A ve B) günlük doz 20 mg’ı aşmamalıdır. Bu hastalarda karaciğer enzimlerinde yükselme görülürse tedavi kesilmelidir.
Pediyatrik popülasyon : Pantoprazol’ün 12 yaşından küçük çocuklarda kullanımı ile ilgili etkinlik ve emniyeti henüz saptanmamıştır.
Doz aşımı ve tedavisi
Yüksek oranda plazma proteinlerine bağlandığı için kolayca diyalize olmaz. Aşırı dozda alınması durumunda, semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanır.
Protonex ile ilgili diğer bilgiler
- Protonex Genel
- Protonex Fiyat
- Protonex Prospektüs
- Protonex Kullananlar
- Protonex Nedir
- Protonex Kullanımı
- Protonex Yan Etkileri
- Protonex Etkileşimi
- Protonex Gebelik
- Protonex Saklanması
- Protonex Muadili
- Protonex Uyarılar
- Protonex Endikasyon
- Protonex Kontrendikasyon
- Protonex İçeriği
- Dozu
- Protonex Zararları
- Protonex Formu
- Protonex Farmakolojik Özellikler
- Protonex Farmasötik Özellikler
- Protonex Ruhsat Bilgileri