PSODERM % 0.05 50 gr merhem Gebelik
Deva Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Psoderm gebelik kategorisi C'dir. Psoderm hamilelik kategorisi, Psoderm gebelik kategorisi, Psoderm emzirme, Psoderm anne sütüne geçer mi, Psoderm laktasyon, Psoderm hamilelerde kullanımı, Psoderm ve bebek, Psoderm kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye
Gebelik kategorisi: C
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar l
Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda kullanımda özel bir kontrasepsiyona gerek yoktur. Gebelik planlayan kadınlarda geniş ölçüde, yüksek dozda ve uzun süre kullanılmamalıdır.
Gebelik dönemi
Klobetazol propiyonatın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Kortikosteroidlerin hamile hayvanlara lokal uygulanması, ceninin gelişmesinde anormalliklere yol açabilir. İnsanlar için bu bulgunun ilişkisi tespit edilmemiştir. Buna karşın, klobetazol gebelik sırasında yalnızca anne için beklenen yararın fötuse verebileceği riskten fazla olması halinde kullanılmalıdır. En az miktarda ve en kısa süre kullanılmalıdır.
Laktasyon dönemi
Topikal steroidlerin laktasyonda kullanımının güvenliliği saptanmamıştır. Topikal steroidlerin anne sütünde saptanmaya yetecek düzeyde sistemik emİlimİ olup olmadığı bilinmemektedir. Klobetazol laktasyon sırasında yalnızca anne için beklenen yararın bebeğe vereceği riskten fazla olması halinde kullanılmalıdır. Laktasyon sırasında kullanılırken bebeğin yanlışlıkla yutmaması için memeye uygulanmamalıdır.
Üreme yeteneği/ Fertilite
Psoderm ile ilgili diğer bilgiler
- Psoderm Genel
- Psoderm Fiyat
- Psoderm Prospektüs
- Psoderm Kullananlar
- Psoderm Nedir
- Psoderm Kullanımı
- Psoderm Yan Etkileri
- Psoderm Etkileşimi
- Gebelik
- Psoderm Saklanması
- Psoderm Muadili
- Psoderm Uyarılar
- Psoderm Endikasyon
- Psoderm Kontrendikasyon
- Psoderm İçeriği
- Psoderm Dozu
- Psoderm Zararları
- Psoderm Formu
- Psoderm Farmakolojik Özellikler
- Psoderm Farmasötik Özellikler
- Psoderm Ruhsat Bilgileri