RABEDIC 20/75 mg MR 30 kapsül Dozu
Mentis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Rabedic dozu, Rabedic dozaj, Rabedic doz aşımı, Rabedic uygulama, Rabedic kullanım şekli, Rabedic kullanımı, Rabedic kullanım süresi, Rabedic açmı tokmu, Rabedic nedir, Rabedic ne için kullanılır, Rabedic nasıl kullanılır, Rabedic faydaları, Rabedic etkileri, Rabedic günde kaç kez, Rabedic sabah mı akşam mı, Rabedic fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:
Genel bir öneri olarak doz kişiye göre ayarlanmalı ve olası en kısa süresi ile etkili en düşük doz verilmelidir.
Erişkinlerde tavsiye edilen başlangıç dozu günde 1-2 adet RABEDİC 10/75 mg MR kapsül ya da 1 adet RABEDİC 20/75 mg MR kapsüldür. Daha hafif vakalarda, uzun süreli tedavide olduğu gibi, günde bir kez bir adet RABEDİC 10/75 mg veya 20/75 mg MR kapsül verilmesi genellikle yeterlidir.
Semptomlar gece veya sabah en belirgin şekilde ortaya çıktığında, RABEDİC MR tercihen akşam verilmelidir.
Uygulama şekli:
RABEDİC MR bir bardak su ile yutulmalıdır.
RABEDİC MR’ın oral yolla yemeklerle birlikte alınması önerilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Böbrek yetmezliği bulunan hastalarda RABEDİC MR kullanırken bir önlem olarak böbrek fonksiyonlarının izlenmesi önerilmektedir. Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.
Pediyatrik popülasyon:
Dozundan dolayı, RABEDİC MR çocuklar ve ergenler için uygun değildir.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Rabeprazol Sodyum
Günümüze kadar, bilinçli veya kazaen aşırı doz alımı deneyimi kısıtlıdır. Belirlenen maksimum ilaç teması, günde iki kez 60 mg dozu veya günde bir kez 160 mg’ı geçmemiştir. Görülen etkiler genellikle minimal düzeydedir, bilinen advers olay profilinin temsilcisi niteliğindedir ve tıbbi müdahale yapılmaksızın geri dönüşümlü olmuştur. Spesifik bir antidotu bilinmemektedir. Rabeprazol sodyum proteinlere yoğun şekilde bağlanır ve bu nedenle kolayca diyalize olmaz. Herhangi bir doz aşımı durumunda, tedavi semptomatik olmalı ve genel destekleyici önlemler kullanılmalıdır.
Diklofenak Sodyum Semptomlar
Diklofenak doz aşımına bağlı tipik bir klinik tablo yoktur. Doz aşımı kusma, gastrointestinal kanama, ishal, baş dönmesi, kulak çınlaması veya konvülsiyon gibi semptomlara neden olabilir. Ciddi zehirlenme durumunda akut böbrek yetmezliği ve karaciğer hasarı mümkündür.
Terapötik önlemler
Diklofenak dahil NSAİ ilaçlarla akut zehirlenmenin tedavisi, esas olarak destekleyici önlemler ve semptomatik tedaviden ibarettir.
Hipotansiyon, böbrek yetmezliği, konvülsiyon, gastrointestinal bozukluk ve solunum depresyonu gibi komplikasyonlara karşı, destekleyici önlemler ve semptomatik tedavi uygulanır.
Proteinlere yüksek oranda bağlanmaları ve yaygın metabolizmaları nedeniyle diklofenak dahil NSAİ ilaçlann eliminasyonunda muhtemelen zorlu diürez, diyaliz veya hemoperfüzyon gibi özel önlemler yardımcı değildir.
Potansiyel toksik bir doz aşımından sonra aktif kömür ve yaşamı tehlikeye sokacak potansiyele sahip doz aşımından sonra mide dekontaminasyonu (kusturma, midenin yıkanması) düşünülebilir.
Rabedic ile ilgili diğer bilgiler
- Rabedic Genel
- Rabedic Fiyat
- Rabedic Prospektüs
- Rabedic Kullananlar
- Rabedic Nedir
- Rabedic Kullanımı
- Rabedic Yan Etkileri
- Rabedic Etkileşimi
- Rabedic Gebelik
- Rabedic Saklanması
- Rabedic Muadili
- Rabedic Uyarılar
- Rabedic Endikasyon
- Rabedic Kontrendikasyon
- Rabedic İçeriği
- Dozu
- Rabedic Zararları
- Rabedic Formu
- Rabedic Farmakolojik Özellikler
- Rabedic Farmasötik Özellikler
- Rabedic Ruhsat Bilgileri