RAVIVO 500 mg 7 film tablet Etkileşimi
Drogsan Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Ravivo etkileşimi, Ravivo etken madde, Ravivo yardımcı maddeler, Ravivo alkol, Ravivo etkileşim, Ravivo kullananlar, Ravivo dozu, Ravivo kullanımı bilgisini içerir.
Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler
Magnezyum veya alüminyum veya demir veya çinko içeren ilaçlar
İki veya üç değerlikli katyon içeren demir tuzları gibi preparatlar ya da magnezyum ve
alüminyum içeren ilaçlar (örn. antasidler) ile birlikte uygulandığında, levofloksasinin
emilimi belirgin şekilde azaldığından, bu ilaçlar RAVİVO film kaplı tablet
uygulanmasından en az iki saat önce veya 2 saat sonra uygulanmalıdır (Bkz. bölüm
4.2).
Kalsiyum tuzlan levofloksasinin oral emilimi üzerinde minimal etki gösterir.
Sukralfat
Sukralfat ile birlikte uygulandığında RAVİVO’ nun biyoyararlanımı önemli oranda azalmaktadır. İki ilaç birlikte uygulanacaksa, sukralfat’ın RAVİVO film kaplı tablet alınmasından en az iki saat sonra uygulanması önerilir (Bkz. bölüm 4.2).
Teofilin. fenbufen veya benzeri diğer nonsteroidal anti enflamatuvar ilaçlar Yapılan bir klinik çalışmada levofloksasin ile teofilin arasında herhangi bir farmakokinetik etkileşim bulunmamıştır. Fakat konvülsiyon eşiğini düşüren ilaçlar, teofilin veya nonsteroidal antienflamatuvar ilaçların, kinolon grubu bir antibiyotik ile birlikte kullanılması halinde, beyin konvülsiyon eşiğinde belirgin bir düşme görülebilir.
Tek başına uygulanmasına kıyasla, fenbufen ile birlikte kullanıldığında levofloksasinin konsantrasyonu yaklaşık olarak % 13 oranında daha yüksek bulunmaktadır.
Probenesid ve simetidin
Levofloksasin, probenesid ve simetidin gibi levofloksasinin tübüler böbrek sekresyonunu azaltan ilaçlarla birlikte uygulandığında, özellikle böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.
Probenesid ve simetidin, levofloksasinin eliminasyonu üstünde istatistiksel olarak önemli ölçüde etki yapmaktadır. Levofloksasinin renal klirensi, simetidin ile % 24 oranında probenesid ile %34 oranında azalmaktadır. Bunun nedeni her iki ilacın da levofloksasinin renal tübüler sekresyonunu bloke etmesidir. Ancak yapılan çalışmada incelenen dozlarda, istatistiksel olarak anlamlı görülen kinetik farklılıkların, klinik açıdan anlandık taşıması ihtimali yoktur.
Siklosporin
Siklosporinin yarı-ömrü, levofloksasin ile birlikte uygulandığında % 33 oranında artmaktadır.
K vitamini antagonistleri
Levofloksasin ile birlikte, bir K vitamini antagonisti (örneğin varfarin) ile tedavi edilen hastalardaki pıhtılaşma testleri (PT/INR) ve/veya kanamada şiddetli olabilen artışlar bildirildiğinden, K vitamini antagonistleri ile tedavi edilen hastalarda pıhtılaşma testleri yakından takip edilmelidir.
Hastalar kanama belirtisi yönünden de dikkatli bir şekilde takip edilmelidir (Bkz. bölüm 4.4).
OT aralığını uzattığı bilinen ilaçlar
Levofloksasin diğer florokinolonlarda olduğu gibi, QT aralığını uzattığı bilinen ilaçları (örneğin Sınıf IA ve III antiaritmikler, trisiklik antidepresanlar, makrolidler, antipsikotikler) alan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır (Bkz. bölüm 4.4, QT aralığının uzaması).
Diğer
Klinik farmakoloji çalışmalarında digoksin, glibenklamid, ranitidin, varfarin ile birlikte uygulanması halinde levofloksasinin farmakokinetiğinde klinikte önemi olabilecek her hangi bir değişiklik olmadığı gösterilmiştir.
Ravivo ile ilgili diğer bilgiler
- Ravivo Genel
- Ravivo Fiyat
- Ravivo Prospektüs
- Ravivo Kullananlar
- Ravivo Nedir
- Ravivo Kullanımı
- Ravivo Yan Etkileri
- Etkileşimi
- Ravivo Gebelik
- Ravivo Saklanması
- Ravivo Muadili
- Ravivo Uyarılar
- Ravivo Endikasyon
- Ravivo Kontrendikasyon
- Ravivo İçeriği
- Ravivo Dozu
- Ravivo Zararları
- Ravivo Formu
- Ravivo Farmakolojik Özellikler
- Ravivo Farmasötik Özellikler
- Ravivo Ruhsat Bilgileri