TELVIS PLUS 80/12.5 84 tablet Gebelik

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lioresal gebelik kategorisi D'dir. Lioresal hamilelik kategorisi, Lioresal gebelik kategorisi, Lioresal emzirme, Lioresal anne sütüne geçer mi, Lioresal laktasyon, Lioresal hamilelerde kullanımı, Lioresal ve bebek, Lioresal kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Lioresal; - Beyin damarlarını etkileyen kazalardan sonra veya bir tümörden kaynaklanan ya da yapı ve işlev bozukluğuna yol açan beyin hastalıkları varlığında görülen beyin kökenli istem dışı kas kasılmaları (spazm), - Bebeklerdeki serebral spastik palside (kaslarda artmış gerginlik ve sertlikle birlikte görülen beyin felci türüdür. Serebral spastik palsi rahatsızlığı olan kişiler kaslarının fazla sert olması sebebiyle zor ve sarsıntılı hareketlere sahiptirler. Bir hareketten diğerine geçmede veya ellerini serbest bırakmada güçlük çekerler) görülen beyin kökenli istem dışı kas kasılmaları (spazm), - İstem dışı kas kasılması (spazm), ağrı ve kas sertleşmesi gibi MS (multipl skleroz) hastalığının sebep olduğu durumlar, - Herhangi bir mikroptan kaynaklanan, yapı ve işlev bozukluğuna yol açan, herhangi bir hasar ya da zedelenmeden kaynaklanan, bir tümörle ya da onun oluşumu ile ilgili veya nedeni bilinmeyen omurilik hastalıklarında ortaya çıkan istem dışı kas kasılmaları ile ilgili rahatsızlıklar (Örneğin; Herhangi bir hasar ya da zedelenmeden ötürü bacakların her ikisinin veya genel olarak vücudun belden aşağıda kalan kısmının felci. Her iki bacağın birden felci. Omuriliğin bir bölümü üzerine dışarıdan basınç ya da bası uygulanması hali. Sırt ve bel ilik bölümüne yayılan kemik iliği veya omurilik iltihabı. 40- 50 yaş sonrası erişkinlerde, kol ve bacaklarda kas zayıflığı ve küçülmesi. Boyun, omuz ve kollarda bölgesel duyu kaybı ya da ağrı ve ısı kaybı, kas erimesi belirtileri ile kendini gösteren rahatsızlık.) tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Kas Gevşeticiler > Merkezi Kas Gevşeticiler > Diğer Santral Etkili Kas Gevşetici İlaçlar > Baklofen

ATC Kodu

M03BX01

Etkin Madde

Baklofen 10 mg

Barkodu

8697936010139

Geri Ödeme Kodu

A11817

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Sağlık Konuları

Yüksek Tansiyon

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFRU

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E244A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Anjiyotensin II reseptör antagonistlerinin gebeliğin ilk trimesterinde kullanılması önerilmez (bkz. 4.4). Anjiyotensin II reseptör antagonistlerinin kullammı, gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterlerinde kontrendikedir (bkz. 4.3 ve 4.4).

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Anjiyotensin II reseptör antagonistleri ile tedaviye devam etmek mutlak gerekmedikçe, gebe kalmayı planlayan hastalar gebelikte kullanımının güvenli olduğu bilinen alternatif bir antihipertansif tedavisine geçirilmelidir.

Gebelik dönemi

Telmisartan-hidroklorotiyazid kombinasyonunun gebe kadınlarda kullanımı ile ilgili yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlarda yapılan çalışmalarda üreme toksisitesi gösterilmiştir (bkz.

5.3).

ACE inhibitörlerinin birinci trimesterde kullanılması ile ortaya çıkan teratojenite riskine ait epidemiyolojik kanıtlar kesin sonuca ulaşmamıştır. Bununla birlikte riskteki küçük bir artış bile ihmal edilemez. Anjiyotensin II reseptör antagonistleri ile kontrollü epidemiyolojik veriler olmamakla birlikte, benzer riskler bu sınıf ilaçların tümü için söz konusu olabilir.

Gebelik tanısı konmuş ise, anjiyotensin II reseptör antagonistleri ile tedavi hemen durdurulmalı ve uygun ise, alternatif bir tedavi başlanmalıdır.

Gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde anjiyotensin II reseptör antagonistlerinin kullanılmasının, insanlarda fötotoksisiteye (renal fonksiyonlarda azalma, oligohidramniyoz, kafatası kemikleşmesinde gerilik) ve neonatal toksisiteye (renal yetmezlik, hipotansiyon, hiperkalemi) yol açtığı bilinmektedir (bkz. 5.3). Gebeliğin ikinci trimesterinden sonra anjiyotensin II reseptör antagonistlerine maruz kalınması halinde, böbrek ve kafatasının ultrasonografik kontrolü önerilir.

Anneleri anjiyotensin II reseptör antagonisti kullanan infantlar, hipotansiyon açısından yakından izlenmelidir (bkz. 4.3, 4.4).

Tiyazidler plasental bariyeri geçer ve kordon kanında bulunur. Fötal elektrolit dengesinde bozulmalara ve erişkinlerde ortaya çıkan diğer reaksiyonlann görülmesine neden olabilir. Matemal tiyazid tedavisi ile neonatal trombositopeni, fötal veya neonatal sanlık vakaları bildirilmiştir.

Laktasyon dönemi

Emzirme sırasında telmisartan-hidroklorotiyazid kombinasyonunun kullanımı ile ilgili bir veri olmadığı için bu dönemde TELVİS PLUS kullanımı önerilmez. Özellikle yenidoğan ve preterm infantlann emzirilmesi döneminde, laktasyon dönemindeki güvenlilik profilinin daha iyi olduğu bilinen alternatif bir tedaviye geçilmelidir.

Tiyazidler süte geçer ve laktasyonu inhibe edebilir.

Üreme yeteneği/Fertilite