RECOMBINATE 500 IU 1 flakon Dozu
Eczacıbaşı-Baxter Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Recombinate dozu, Recombinate dozaj, Recombinate doz aşımı, Recombinate uygulama, Recombinate kullanım şekli, Recombinate kullanımı, Recombinate kullanım süresi, Recombinate açmı tokmu, Recombinate nedir, Recombinate ne için kullanılır, Recombinate nasıl kullanılır, Recombinate faydaları, Recombinate etkileri, Recombinate günde kaç kez, Recombinate sabah mı akşam mı, Recombinate fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi
RECOMBINATE ile yerine koyma tedavisinin dozu ve süresi, hemostatik fonksiyon bozukluğunun ciddiyetine, kanama bölgesi ile kanama ataklarının sıklığına ve hastanın klinik
koşullarına bağlıdır. Tedavi, kan hastalıkları konusunda deneyimli bir hekim tarafından ve plazma AHF düzeylerini ölçebilen bir laboratuvarın varlığında yürütülmelidir.
“Plazmada IU/dL” ya da “normalin yüzdesi” olarak ifade edilen, beklenen in vivo
maksimum AHF düzeyi, vücut ağırlığı başına uygulanan dozun (IU/kg) ikiyle çarpılmasıyla belirlenebilir.
Doz hesaplama yöntemi aşağıdaki örneklerde gösterilmiştir:
_ Uygulanan ünite miktan x %2 / IU/ kg
Beklenen Faktör VIII artışı ,/u, . _ , . .
Vucut Ağırlığı (kg)
- . - . . • . • . . • • 1750 IUx%2/IU/kg n/crx
70 kg ağırlığındaki bir hasta için = -—-
-s— = ~ %50
/O kg
Ya da:
Gereken uygulama dozu (Ol) : Vücut Ağdığı (kg) x istenen Faktör VIII art.şı
% 2 / IU / kg
... - . - . . • . • i. • • 40 kg x %70 . ... TTT
40 kg ağırlığındaki bir çocuk hasta için = - , ..
- = 1400 IU
/O 2 / IU / Kg
Majör cerrahide ya da yaşamı tehdit eden kanamalarda yerine koyma tedavisi uygulanırken dikkatli olunmalıdır. Dozaj yukarıda önerildiği şekilde hesaplanabilmesine karşın, uygun antihemofılik düzeylere ulaşılıp ulaşılmadığının saptanması ve bu düzeylerin devam edip etmediğinin belirlenmesi için, mümkün olan her durumda belirli aralarla aralannda AHF düzeylerinin ölçümünün de bulunduğu laboratuvar incelemelerinin yapılması önerilir. Hasta plazmasında AHF beklenen düzeylere ulaşmazsa ya da görünürde uygun dozda AHF kullanılmasına karşın kanama kontrol altına alınamazsa, inhibitör varlığı düşünülmelidir.
Uygun laboratuvar tetkikleriyle bu tür inhibitörlerin varlığı gösterilebilir ve 1 ml plazma ya da tahmin edilen toplam plazma hacmi başına nötralize edilen AHF miktan, ünite cinsinden (Bethesda Ünitesi) belirlenebilir. Mevcut inhibitör miktarı 10 B.U./ml’den azsa, ek AHF uygulanımı inhibitörü nötralize edebilir. Bu durumda beklenen yanıtı, uygulanan ek AHF Uluslararası Ünitesi belirler. Bu tür uygulamalarda AHF düzeyinin laboratuvar testleriyle kontrolü gereklidir. İnhibitör düzeylerinin 10 B.U./ml’den yüksek olması durumunda ise hemostaz kontrolünün AHF ile sağlanması mümkün değildir ya da çok yüksek dozlara gereksinim olduğundan bu yaklaşım pratik değildir.
RECOMBINATE, yenidoğan bebekler dahil her yaştan çocukta kullanıma uygundur (Hem önceden tedavi uygulanmış, hem de uygulanmamış çocuklarda kullanım güvenliği ve etkinlikle ilgili çalışmalar yapılmıştır).
Aşağıda, Tablo-l’de belirtilen doz şeması, yetişkinlerde ve çocuklarda yol gösterici olabilir. Uygulanacak doz ya da uygulamanın sıklığı, klinik etkinlik gözetilerek saptanmalı ve her hastada ayrı ayrı düzenlenmelidir.
RECOMBINATE, hekim tarafından hasta bazında belirlenecek şekilde, uzun ya da kısa dönemli kanama profılaksisi amacıyla da uygulanabilir.
Kanamanın derecesi Kanda infüzyon sonrası İnfüzyon sıklığı
arzulanan AHF aktivitesi (normalin yüzdesi ya da
_IU/dl plazma olarak)
_
Erken dönemde hemartroz, kas içi kanama ya da ağız içi kanama
20-40
Ağrıyla seyreden kanama dönemi düzelene ya da iyileşme sağlanana kadar, 1-3 gün süreyle her 12-24 saatte bir olacak şekilde infüzyona başlanmalıdır.
Ağrı ve hareket kısıtlılığı düzelene kadar ve genellikle 3 gün ya da daha uzun süreyle, 12-24 saatte bir infüzyon tekrarlanmalıdır.
Daha yoğun hemartroz, kas içi kanama ya da hematom
30-60
Kafa travması, boğaz
kanaması ya da şiddetli ^ Tehdit geçene kadar 8-24 saatte bir
karın ağrısı gibi yaşamı infüzyon tekrarlanmalıdır,
tehdit eden kanamalar
Cerrahi Girişimler Operasyonun tipi
Bir saatlik sürede yapılan tek -i infüzyona ek olarak oral
ış çe ımı a ı uçu 60-80 antifıbrinolitik tedavi yapılması
cerrah, gmş.mler o|gu|ann yak|aşık %70,.nde ^
olur.
80-100 İyileşme durumuna bağlı olarak her
Büyük cerrahi girişimler (operasyon öncesi ve 8-24 saatte bir infüzyon
sonrası) tekrarlanmalıdır.
Bu tablo, beklenen Faktör VIII ortalama yarı ömrüne sahip olan olan hastalarda, Faktör VlII’in pik aktivitesini göstermektedir. Eğer gerekli görülürse, uygulamadan sonraki yarım saat içerisinde Faktör VlII’in pik aktivitesi ölçülmelidir. Faktör VIII yanlanma ömrünün görece kısa olduğu hastalarda, dozu ya da uygulama sıklığını artırmak gerekebilir.
Her RECOMBINATE flakonu, Antihemofılik Faktör (Rekombinant) olarak etiketlenmiş ve RECOMBINATE aktivitesi her flakonda IU cinsinden belirtilmiştir. Bu etkinlik değerlendirmesi, WHO’nun Faktör VIII:C konsantreleri için uluslararası standardına dayanmaktadır. Uygun aktivite düzeylerine ulaşabilmek için, plastik test tüpleri, pipetleri ve normal düzeylerde von Willebrand Faktörü içeren substrat kullanılarak böyle bir potens değerlendirmesi yapmak gerektiği, deneyler sonucunda gösterilmiştir.
Preparat, birlikte verilen uygun seyrelticiyle karıştırıldıktan sonra intravenöz yoldan uygulanmalıdır (Bkz. Bölüm 6.6). Karıştırıldıktan sonraki 3 saat içerisinde uygulamaya başlanması önerilir. Karıştırıldıktan sonra buzdolabında saklanmamalıdır. Preparat, en çok 10 ml/dak. hızında uygulanabilir. RECOMBINATE’in uygulanması öncesinde ve sırasında hastanın nabzı kontrol edilmelidir. Kalp hızında belirgin bir artış gözlenirse, uygulama hızının düşürülmesi ya da uygulamanın geçici olarak durdurulması genellikle semptomların hızla gerilemesini sağlar (Bkz. Bölüm 4.4 ve 4.8).
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek /Karaciğer yetmezliği: Ek bilgi bulunmamaktadır.
Pediyatrik popülasyon: Doz kg başına ünite cinsinden belirlenmekte olduğundan çocuklarda özel bir kullanım şekli yoktur.
Doz aşımı ve tedavisi
Doz aşımına bağlı bilinen bir semptom yoktur.
Recombinate ile ilgili diğer bilgiler
- Recombinate Genel
- Recombinate Fiyat
- Recombinate Prospektüs
- Recombinate Kullananlar
- Recombinate Nedir
- Recombinate Kullanımı
- Recombinate Yan Etkileri
- Recombinate Etkileşimi
- Recombinate Gebelik
- Recombinate Saklanması
- Recombinate Muadili
- Recombinate Uyarılar
- Recombinate Endikasyon
- Recombinate Kontrendikasyon
- Recombinate İçeriği
- Dozu
- Recombinate Zararları
- Recombinate Formu
- Recombinate Farmakolojik Özellikler
- Recombinate Farmasötik Özellikler
- Recombinate Ruhsat Bilgileri