PAXIPRID 400 mg 30 tablet Dozu

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Niascor dozu, Niascor dozaj, Niascor doz aşımı, Niascor uygulama, Niascor kullanım şekli, Niascor kullanımı, Niascor kullanım süresi, Niascor açmı tokmu, Niascor nedir, Niascor ne için kullanılır, Niascor nasıl kullanılır, Niascor faydaları, Niascor etkileri, Niascor günde kaç kez, Niascor sabah mı akşam mı, Niascor fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji

Oral yolla uygulanır. Yiyeceklerle alınabilir.

Akut psikotik durumlar için, 400 mg/gün ve 800 mg/gün aralığında oral doz önerilmektedir. Özel vakalarda, günlük doz 1200 mg/gün’e kadar yükseltilebilir. 1200 mg/gün’ün üzerindeki dozlar, güvenlik açısından geniş ölçüde değerlendirilmemiştir. Bu nedenle 1200 mg/gün’ün üzerindeki dozlar kullanılmamalıdır. Doz ayarlaması kişisel yanıtlara göre yapılmalıdır. Pozitif ve negatif belirtileri olan hastalar için, dozlar pozitif belirtiler üzerinde en uygun kontrolü sağlayacak biçimde ayarlanmalıdır. İdame tedavi, her birey için etkili en düşük doz ile yapılmalıdır.

Baskın negatif belirtiler ile karakterize olan hastalar için, 50 mg/gün ve 300 mg/gün aralığında oral dozlar önerilmektedir. Dozlar kişiye göre ayarlanmalıdır.

Uygulama sıklığı ve süresi

Amisülpirid günde bir kez 300 mg’a kadar oral dozda uygulanabilir, daha yüksek dozlar günde iki kez uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek / karaciğer yetmezliği:

Amisülpirid renal yoldan elimine edilmektedir. Renal yetmezlik durumunda verilen doz, kreatinin klerensi (CRcl) 30-60 ml/dak olan hastalarda yarıya ve CRcl’si 10-30 ml/dak olan hastalarda üçte birine düşürülmelidir.

Şiddetli renal bozukluğu (CRcl < 10 ml/dak) olan hastalara ilişkin deneyim bulunmadığından bu hastalar için özel bakım önerilmektedir.

Karaciğer yetmezliğinde ilaç düşük oranda metabolize edildiğinden dozun azaltılması gerekmemektedir.

Pediyatrik popülasyon: Amisülpirid, 15 yaş altındaki çocuklardaki güvenliği henüz saptanmadığından kontrendikedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımına ilişkin amisülpirid ile tecrübeler kısıtlıdır. İlacın bilinen farmakolojik etkilerinin arttığı bildirilmiştir. Bunlar uyuşukluk ve sedasyon, koma, hipotansiyon ve ekstrapiramidal semptomları içermektedir.

Tedavi

Akut doz aşımı durumunda, çoklu doz alımı olasılığı dikkate alınmalıdır. Amisülpirid zayıf olarak diyaliz edildiğinden, hemodiyaliz ilacı elimine etmede kullanılmamaktadır.

Amisülpirid’ın belirli bir antidotu bulunmamaktadır. Bu nedenle, QT aralığının uzaması riskinden dolayı, kesintisiz kalp izlemesi gibi hayati fonksiyonlar yakından gözlenerek uygun destekleyici önlemler başlatılmalıdır.

Eğer şiddetli ekstrapiramidal semptomlar ortaya çıkarsa, antikolinerjik ajanlar uygulanmalıdır.