DULOXX 30 mg 56 kapsül Gebelik

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pigus gebelik kategorisi C'dir. Pigus hamilelik kategorisi, Pigus gebelik kategorisi, Pigus emzirme, Pigus anne sütüne geçer mi, Pigus laktasyon, Pigus hamilelerde kullanımı, Pigus ve bebek, Pigus kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Antiepileptik İlaçlar > Antiepileptikler > Diğer Antiepileptikler > Pregabalin

ATC Kodu

N03AX16

Etkin Madde

Pregabalin 25 mg

Barkodu

8699527150125

Satış Fiyatı

31.51 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

38

Alternatif İlaç Sayısı

77

Sağlık Konuları

Diyabetik Nöropati , Depresyon , Kas Ağrısı , Anksiyete Bozukluğu

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyo ı)

Doğum döneminde duloksetin, ancak potansiyel yararlar fetusun maruz kal ıbileceği potansiyel risklerden fazla olduğu sürece kullanılmalıdır. Tedavi sırasında gebe kalan ya da gebe kalmayı planlayan hastalann bu durumu hekimlerine bildirmeleri önerilmelidir.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda duloksetinin kullanımına ait yeterli veri bulunmamaktadır, t ayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar duloksetinin sistemik maruziyet seviyelerindeki (EAA) üreme toksisitesi maksimum klinik maruziyete göre daha düşüktür, insanlar için potansiyel risk bilinmemektedir. Epidemiyolojki veriler, gebelikte SSRTlann özellikle geç gebelikte kullammı sonucu yeni doğanda kalıcı pulmoner hipertansiyon riskini artırdığı gösten nektedir. Yeni doğanda kalıcı pulmoner hipertansiyonun SNRI tedavisiyle ilgisini araştıran bi * çalışma yapılmadığından bu potansiyel riskin ilgili etki mekanizmasını dikkate alarak (serot unin geri alım inhibisyonu) duloksetinle olduğu göz ardı edilemez.

Diğer serotonerjik tıbbi ürünlerde olduğu gibi, yakın dönemde matemal d kullanımından sonra bebekte kesilme semptomlan oluşabilir. Duloksetinle görüler semptomları hipotoni, tremor, heyecanlılık, beslenme güçlüğü, solunum sıkıntısı ve içerebilir. Vakalann çoğu ya doğum sırasında ya da doğumu takiben ilk birks meydana gelir.

ıloksetin kesilme nöbetleri ç günde

Laktasyon dönemi

Çocuklannı emzirmeyen 6 emziren hasta üzerinde yapılan bir çalışmaya göre duloksetin insan sütüne çok zayıf olarak salgılanmaktadır. Tahmini günlük mg/kg bazında bebek dozu yaklaşık matemal dozun %0.14’ü kadardır, (bkz. bölüm 5.2). Bebeklerde duloksetinin güvenliliği bilinmediğinden emzirme sırasında DULOXX kullanımı önerilmemektedir.

Üreme yeteneği / Fertilite