RISEPLUS D3 150 mg/5600 IU 3 efervesan tablet Etkileşimi
İnventim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Riseplus D3 etkileşimi, Riseplus D3 etken madde, Riseplus D3 yardımcı maddeler, Riseplus D3 alkol, Riseplus D3 etkileşim, Riseplus D3 kullananlar, Riseplus D3 dozu, Riseplus D3 kullanımı bilgisini içerir.
Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler
Risedronat sodyum
Risedronat sodyum ile resmi etkileşim çalışmaları yapılmamıştır. Bununla birlikte klinik çalışmalarda diğer tıbbi ürünlerle arasında klinik olarak önemli etkileşim saptanmamıştır. Risedronat sodyumun günlük kullanıldığı Faz III osteoporoz çalışmalannda. asetilsalisilik asit kullanım oranı %33, nonsteroid antiinflamatuar ilaç (NSAİİ) kullanım oram %45 olarak bildirilmiştir. Postmenopozal kadınlarda ayda iki gün ardarda kullanılan 2 adet 75 mg tablet ile günlük 5 mg tabletin karşılaştınldığı bir Faz III çalışmada, hastalann %54.8’inde asetilsalisilik asit/ NSAİİ kullanımı bildirilmiştir. NSAİİ ve aspirin kullanımından bağımsız olarak benzer orandaki hastalarda üst gastrointestinal sisteme ait advers olaylar gözlenmiştir.
Uygun görüldüğünde risedronat sodyum östrojen destek tedavisi ile eş zamanlı olarak kullanılabilir.
Polivalan katyon içeren tıbbi ürünler (kalsiyum, magnezyum, demir ve alüminyum gibi) ile eş zamanlı kullanımı, risedronat sodyumun emilimini etkileyecektir (Bkz. Bölüm 4.4).
Risedronat sodyum sistemik olarak metabolize olmaz, sitokrom P450 enzimlerini indüklemez ve düşük oranda proteinlere bağlanır.
Kolekalsiferol (Vitamin D3)
Hepatik mikrozomal enzim indüksiyonu yapan antikonvülsanlar. hidantoin. rifampisin, barbitüratlar veya pirimidon ile birlikte kullanıldığında vitamin D aktivitesi azalabilir. Kalsitonin. etidronat. galyum nitrat, pamidronat veya pliamisin ile hiperkalsemi tedavisinde ayru anda birlikte kullanımı adı geçen bu ilaçları antagonize eder.
Yüksek dozda kalsiyum içeren ilaçlar veya diüretikler ve tiazid ile aynı anda birlikte kullanıldığında hiperkalsemi riski artar. Bu tür uzun süreli tedavilerde serum kalsiyum konsantrasyonlarının dikkatlice gözlenmesi gereklidir.
D vitamini veya analoglarını içeren diğer ilaçlarla birlikte kullanılması toksisite olasılığının artması nedeni ile tavsiye edilmez.
İzoniyazid. vitamin D’nin metabolik aktivasyonunu kısıtlaması nedeniyle vitamin D3 etkinliliğini azaltabilir.
Kardiyak glikozidleri ile tedavi edilen hastalar, yüksek kalsiyum seviyelerine karşı duyarlı olabilir ve bu nedenle bu hastaların EKG parametreleri ve kalsiyum seviyeleri mutlaka izlenmelidir.
Yağ malabsorpsiyonuna neden olabilen, orlistat ve kolestramin gibi, ilaçlar vitamin D absorpsiyonunu azaltabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler
Özel popülasyonlara ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.
Pediyatrik popülasyon:
Riseplus D3 ile ilgili diğer bilgiler
- Riseplus D3 Genel
- Riseplus D3 Fiyat
- Riseplus D3 Prospektüs
- Riseplus D3 Kullananlar
- Riseplus D3 Nedir
- Riseplus D3 Kullanımı
- Riseplus D3 Yan Etkileri
- Etkileşimi
- Riseplus D3 Gebelik
- Riseplus D3 Saklanması
- Riseplus D3 Muadili
- Riseplus D3 Uyarılar
- Riseplus D3 Endikasyon
- Riseplus D3 Kontrendikasyon
- Riseplus D3 İçeriği
- Riseplus D3 Dozu
- Riseplus D3 Zararları
- Riseplus D3 Formu
- Riseplus D3 Farmakolojik Özellikler
- Riseplus D3 Farmasötik Özellikler
- Riseplus D3 Ruhsat Bilgileri