RIVAREM 3 mg 28 kapsül { Neutec Inhaler } Uyarılar
Neutec Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Rivarem uyarılar, Rivarem zararları, Rivarem önlemler, Rivarem riskler, Rivarem yan etkisi, Rivarem alerji, Rivarem alkol, Rivarem hamileler, Rivarem emzirme, Rivarem araç kullanımı, Rivarem fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
Tedaviye, her zaman günde 2 defa 1.5 mg doz|a başlanmalıdır ve doz, hastanın idame dozuna ayarlaııırıa|ıdır. Eğer tedaviye birkaç günden dahafaz|a süre ara verilirse, istenmeyen etki]erin (örn. şiddetli kusma) görülme olasılığını azaltmak için tedavi, en düşük günlük dozda tekrar başlatılmalıdır (bkz. Bölüm 4.2Pozo|oji ve uygulama şekli).
Tedavi başlatıldığında velveya doz arttırıldığında mide bulantısı, kusma ve ishal gibi gastrointestinal hastalıklar meydana gelebilir. Bunlar doz azaltımına yanıt verebilir. Diğer durumlarda RİVAREM kullanımı bırakılır. IJzun süreli kusma ya da ishalden kaynaklanan dehidrasyon semptomları sergileyen hastalar, durumun hızlı bir şekilde tespit edilip iv sıvılar ve doz aza|tımı ya da ilacın kesilmesi yoluyla kontrol altına alınabilir. Dehidrasyon ciddi sonuçlara neden olabilir (bkz. Bölüm 4.8. istenmeyen etkiler).
Alzheimer hastaları rivastigmin de dahil olmak izere kolinesteraz inhibitörleri alırken kilo kaybedebilirler. Hastanın kilosu RIVAREM ile tedavi sırasında takip edilmelidir.
Vücut ağırlığı 50 kg'ın altında olan hastalar daha fazla advers olay yaşayabilir ve advers olaylar nedeniyle çalışmayı bırakma olasılıkları daha yüksektir.
Hasta sinüs sendromu Veya iletim kusurları (sino-atrial blok, atrio-ventriküler blok) bulunan hastalarda rivastigmin tedavisi srrasrnda, diğer kolinomimetiklerin kullanımında olduğu gibi dikkatli olunmalıdır (bkz. Bölüm 4.8 istenmeyen etkiler).
Rivastigmin, diğer kolinerjikler gibi, mide asidi salgısının artmasına yol açabilir ve idrar obstrüksiyonu Ve nöbetlerini alevlendirebilir. Bu durumların gelişmesine elverişli hastaların tedavisi sırasında dikkatli olunması gerekir.
RiVAREM; diğer kolinomimetikler gibi, astım veya obstrüktif akciğer hastalığı anamnezi veren hastalarda dikkatle kullanılmalıdır
Diğer ko]inomimetikler gibi rivastigmin de ekstrapiramidal semptomları şiddetlendirebilir.
Parkinson hastalığına eşlik eden demansı bulunan ve RIVAREM kapsüller ile tedavi edilmiş olan hastalarda, başta tremor olmak izere Parkinson semptomlarında kötüleşme gözlenmiştir (bkz. Bölüm 4.8 Istenmeyen etkiler).
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Klinik açıdan anlamlı böbrek ya da karaciğer yetmezliği olan hastalar daha fazla advers olaylar yaşayabilir. Bireysel tolerabiliteye göre yapılan doz titrasyonu önerileri yakından takip edilmelidir (bkz. Bölüm 4.2 Pozoloji ve uygulama şekli). Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalar incelenmemiştir; bununla birlikte RivaRpııı kapsülleri, hastaların yakından takip edilmesi koşuluyla bu hasta popülasyonunda kullanılabilir.
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Alzheimer hastalığı, araç kullanma performansında kademeli bir bozulmaya neden olabilir ve makine kullanma yeteneğini bozabilir. Rivastigmin, temelde tedaviye başlama ve doz artırmaaşamasında baş dönmesini ve uykululuk halini tetikleyebilir. Bu nedenle, demans bulunan verivastigmin ile tedavi edilen hastalarda, araç kullanmayı sürdürebilme ve karmaşık makineleriidare edebilme yeteneği, tedaviyi uygulayan hekim tarafından rutin olarakdeğerlendirilmelidir.