TRILEVO tedavi paketi Dozu
Actavis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Sildegra dozu, Sildegra dozaj, Sildegra doz aşımı, Sildegra uygulama, Sildegra kullanım şekli, Sildegra kullanımı, Sildegra kullanım süresi, Sildegra açmı tokmu, Sildegra nedir, Sildegra ne için kullanılır, Sildegra nasıl kullanılır, Sildegra faydaları, Sildegra etkileri, Sildegra günde kaç kez, Sildegra sabah mı akşam mı, Sildegra fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Bu ilaç erişkinler için hazırlanmıştır.
Önerilen yetişkin dozu: Günde 2 defa 12 saat ara ile (sabah ve akşam) 1 adet 30 mg lansoprazol mikropellet kapsül ve 1 adet 1000 mg amoksisilin tablet ve günde 1 defa (sabah) 1 adet 500 mg levofloksasin film tablet ile birlikte, 10 gün süre ile kullanılmalıdır.
Uygulama şekli:
TRİLEVO oral kullanım içindir. Her ilaç bölünmeden yutulmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
TRİLEVO kreatinin klerensi 30 ml/dak.’nm altında olan hastalara önerilmez.
Lansoprazol metabolize olduktan sonra başlıca safra yolu ile itrah edilir. Bu nedenle ilacın farmakokinetik profili, yaşlılarda uygulanımmda olduğu gibi, orta dereceden şiddetli dereceye kadar hepatik bozukluktan etkilenebilir. Hepatik fonksiyon bozukluğu olan hastalara, lansoprazol verilirken dikkatli olunmalıdır. Ağır karaciğer yetmezliği olanlarda 30 mg’ dan yüksek günlük dozlar kullanılmamalıdır. Ciddi karaciğer rahatsızlığı olan hastalarda doz azaltılması göz önüne alınmalıdır.
Amoksisilin trihidrat. uzun süreli tedavide tüm güçlü ilaçlarda olduğu gibi, hematopoietik sistem, böbrek ve karaciğer fonksiyonları belirli aralıklarla izlenmelidir.
Pediyatrik popülasyon:
Bu ilaç erişkinler için hazırlanmıştır.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Doz aşımı durumunda hastalar hemen doktorları, zehir kontrol merkezi veya acil servis ile temasa geçmelidirler. Her üç müstahzarın birlikte alımı nedeniyle artmış bir toksisite riski bulunduğuna dair farmakolojik bir veri mevcut değildir.
LEVOFLOKSASİN
Levofloksasinin aşırı doz durumlarında baş dönmesi, konfüzyon, bilinç kaybı ve konvülsif tutarıklar gibi santral sinir sistemi belirtileri ile bulantı ve mukozal erozyonlar gibi gastrointestinal sistem reaksiyonları görülebilir. Klinik farmakoloji çalışmalarında supra- terapötik dozun QT aralığını arttırdığı görülmüştür.
Aşırı doz durumunda hasta dikkatle takip edilmeli (EKG’si de dahil olmak üzere) ve semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Doz aşımı durumlarında gastrik lavaj uygulaması düşünülmelidir. Mide mukozasını korumak amacıyla antasidler kullanılabilir. Levofloksasin hemodiyaliz, peritoneal diyaliz veya sürekli ambulatuvar peritoneal diyaliz ile vücuttan uzaklaştırılamaz. Spesifik bir antidotu yoktur.
LANSOPRAZOL
Lansoprazolün bilinen bir antidotu yoktur. Diyaliz ile vücuttan uzaklaştırılamaz. Doz aşımı halinde semptomatik ve destekleyici tedavi yapılmalıdır.
AMOKSİSİLİN
Doz aşımı durumunda tedavi kesilmeli; gerekli semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Amoksisilin hemodiyaliz ile dolaşımdan uzaklaştırılır.
Trilevo ile ilgili diğer bilgiler
- Genel
- Trilevo Fiyat
- Trilevo Prospektüs
- Trilevo Kullananlar
- Trilevo Nedir
- Trilevo Kullanımı
- Trilevo Yan Etkileri
- Trilevo Etkileşimi
- Trilevo Gebelik
- Trilevo Saklanması
- Trilevo Muadili
- Trilevo Uyarılar
- Trilevo Endikasyon
- Trilevo Kontrendikasyon
- Trilevo İçeriği
- Dozu
- Trilevo Zararları
- Trilevo Formu
- Trilevo Farmakolojik Özellikler
- Trilevo Farmasötik Özellikler
- Trilevo Ruhsat Bilgileri