UCAND 8 mg 28 tablet { Nobel Sağlık } Gebelik

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Arlec gebelik kategorisi X'dir. Arlec hamilelik kategorisi, Arlec gebelik kategorisi, Arlec emzirme, Arlec anne sütüne geçer mi, Arlec laktasyon, Arlec hamilelerde kullanımı, Arlec ve bebek, Arlec kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Arlec 25 mg; - Hipertansiyon (yüksek kan basıncı) tedavisinde etkilidir. - Konjestif kalp yetmezliği: Stabil hafif, orta ve şiddetli kronik kalp yetmezliğinde sıvı retansiyonu olan hastalarda diüretik, digoksin ve ADE (Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim) inhibitörleri gibi standart tedavilerle birlikte etkilidir. - Miyokardiyal enfarktüsü takip eden sol ventriküler bozukluk: Miyokardiyal enfarktüsün akut fazını geçirmiş ve sol ventriküler ejeksiyon fraksiyonu < %40 (semptomatik kalp yetmezliği ile birlikte veya değil) olan, klinik olarak stabil hastalarda kardiyovasküler mortaliteyi düşürmede etkilidir.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Beta Bloke Edici Ajanlar > Beta Bloke Edici Ajanlar > Alfa ve Beta Blokerler > Karvedilol

ATC Kodu

C07AG02

Etkin Madde

Karvedilol 25 mg

Barkodu

8680638010088

Geri Ödeme Kodu

A12763

Satış Fiyatı

7.15 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

29

Alternatif İlaç Sayısı

64

Sağlık Konuları

Kalp Yetmezliği , Yüksek Tansiyon

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: X

Gebelik dönemi

UCAND’ın gebelikte kullanımı kontrendikedir (bkz. bölüm 4.3). UCAND kullanan hastalara, tedavi gördükleri doktorları ile uygun seçeneği belirleyebilmeleri için, öncesinde hamilekalma ihtimali hatırlatılmalıdır. Gebelik tespit edildiğinde UCAND’la tedavi derhaldurdurulmalı ve uygun durumlarda alternatif bir tedavi başlatılmalıdır.

Renin-anjiyotensin sistemi üzerine doğrudan etki eden tıbbi ürünler, gebelikte kullanıldığında fötal ve neonatal hasara ve hatta ölüme yol açabilirler. AIIRA tedavisinin insanfetotoksisitesine (böbrek fonksiyonlarında azalma, oligohidramniyöz, kafatasıkemikleşmesinde gecikme) ve neonatal toksisiteye (böbrek yetmezliği, hipotansiyon,hiperkalemi) neden olduğu bilinmektedir (bkz. bölüm 5.3).

Laktasyon dönemi

Kandesartan’ın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emziren farelerde kandesartan’ın süte geçtiği gözlenmiştir. Anne sütü alan bebeklerdeki advers etkipotansiyelinden dolayı UCAND kullanımının gerekli olduğu durumlarda emzirmeye sonverilmelidir (Bkz. Bölüm 4.3).

Üreme yeteneği / Fertilite

Veri yoktur.