SEDORAL 1G/2 ml 10 ampül Gebelik

TEVA Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tranko-Buskas gebelik kategorisi C'dir. Tranko-Buskas hamilelik kategorisi, Tranko-Buskas gebelik kategorisi, Tranko-Buskas emzirme, Tranko-Buskas anne sütüne geçer mi, Tranko-Buskas laktasyon, Tranko-Buskas hamilelerde kullanımı, Tranko-Buskas ve bebek, Tranko-Buskas kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tranko Buskas 40 mg oniki parmak bağısağında görülen iltihaplanmaların, asabi faktörlerle ilgili oluşan bağırsak spazmlarının, regl öncesi görülen hırçınlığın/gerginliğin, bayanların üreme organlarındaki fonksiyonel hastalıkların, mide yanması, mide krampları gibi şikayetlerin ve hıçkırığın tedavi edilmesi amacıyla kullanılır.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Gastrointestinal Fonksiyonel Hastalıklar > Belladona ve Türevleri > Belladona Semisentetik > Hiyosin-n-Butilbromür

ATC Kodu

A03BB01

Etkin Madde

Hiyosin N Butilbromur , Medazepam Hcl

Barkodu

8699638124275

Satış Fiyatı

10.43 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Kontrole Tabi

Eşdeğer İlaç Sayısı

21

Sağlık Konuları

Karın Ağrısı , Adet Ağrısı

İmal veya İthal

İmal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

60 ay

NFC kodu

ABA

Ambalaj Miktari

40 draje

Renk

Turuncu

Şekil

Yuvarlak

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Laktasyon

İlaç emzirme döneminde kullanılamaz.

Gebelik ve Laktasyonda İstisnai Durumlar

TRANKO-BUSKAS, anneye yararının fetüs üzerindeki olası risklerinden daha fazla olduğu açıkça bilinmedikçe, gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Emzirme döneminde kesin gerekli görülmedikçe kullanılmamalıdır.

İlaç Formu

Draje

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Kullanım Zamanı

İlaç aç karnına kullanılmalıdır.

Uygulama Yolu

TRANKO-BUSKAS draje oral uygulamaya yöneliktir. Yemeklerden önce yeterli miktarda su ile birlikte bütün halinde alınmalıdır.

Günlük Kullanım Şekli

null

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar tedavi süresince etkili doğum kontrolü uygulamak zorundadırlar.

Gebelik dönemi

Metamizol plasentayı geçer. İlacm fetusa zararlı olduğuna dair bir bulgu mevcut değildir: Metamizol sıçanlarda ve tavşanlarda teratojenik etki göstermemiştir ve yalnızca matemal olarak da toksik olan yüksek dozlarda fetotoksisite gözlenmiştir. Ancak yine de SEDORAL’in hamilelikte kullanımı ile ilgili klinik veriler yetersizdir.

Bu yüzden, hamileliğin ilk üç aymda SEDORAL ’in kullanılmaması önerilir. Bunu takip eden üç ayda da, sadece potansiyel yarar ve risk bir doktor tarafından dikkatlice tartıldıktan sonra kullanılır.

Ancak, SEDORAL gebeliğin son üç aymda kullanılmamalıdır. Çünkü metamizol’ün sadece zayıf bir prostaglandin sentez inhibitörü olmasına rağmen, duktus arteriozusun erken kapanması ve hem matemal hem de neonatal trombosit agregabilitesindeki bozulmaya bağlı olarak perinatal komplikasyonların ortaya çıkma olasılığı göz ardı edilemez.

Laktasyon dönemi

Metamizol metabolitleri anne sütüne geçer. SEDORAL uygulanması sırasında ve sonraki 48 saat boyunca emzirmekten kaçınılmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite