ALFAMET 250 mg 30 tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doxium gebelik kategorisi B'dir. Doxium hamilelik kategorisi, Doxium gebelik kategorisi, Doxium emzirme, Doxium anne sütüne geçer mi, Doxium laktasyon, Doxium hamilelerde kullanımı, Doxium ve bebek, Doxium kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Doxium 500 mg mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide), kramp, ağrı ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde kullanılır. Bunun dışında, arterio-venöz kaynaklı sirkülasyon bozukluklarında, hemoroidal rahatsızlıklarda tedaviye yardımcı olarak kullanılır.

İlaç Sınıfı

Antivariköz Tedavi > Vazoprotektifler > Antivariköz Tedavi > Diğer Sklerozan Ajanlar > Dobesilat Kalsiyum

ATC Kodu

C05BX01

Etkin Madde

Kalsiyum dobesilat 500 mg

Barkodu

8699514154464

Geri Ödeme Kodu

A02515

Satış Fiyatı

52.62 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

6

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Damar Koruyucu , Tromboflebit , Basür , Diyabetik Retinopati

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF7N

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ACA

Eşd. ilaç grubu

E446A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

ALFAMET’in çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına, gebelik testi ve doğum kontrolüne ilişkin özel bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi:

ALFAMET için gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Alfamet gebelik döneminde hipertansiyonun tedavisinde yakın medikal denetim altında kullanılmalıdır. Alfamet’in fetal anomaliye sebep olduğunu veya yenidoğanı etkilediğini gösteren klinik delil yoktur.

Tüm trimestirlerde metildopa kullanımıyla ilgili yayınlanmış raporlar göstermektedir ki hamilelik sırasında metildopa kullanılırsa fetusun zarar görmesi uzak bir ihtimaldir.

Hamileliğin ilk trimesterinde, hamile kadınlarla yapılmış yeterli ve iyi-kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Hamileliğin 2. ve 3. trimesterinde ise, ancak doktor tavsiyesine göre ve doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Metildopa plasenta bariyerini aşmakta ve kordon kanında bulunmaktadır. Belirgin teratojenik etki rapor edilmemiş olmamakla birlikte fetüse gelebilecek zarar dışlanamaz. Bu nedenle hamile kadınlar ve hamilelik İhtimali bulunan kadınlarda kullanılırken ilaçtan beklenen yararlar muhtemel riskler karşısında değerlendirilmelidir.

Laktasyon dönemi: