SEVORANE likit %100 (250 ml solüsyon) Gebelik
Abbott Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Sevorane gebelik kategorisi B'dir. Sevorane hamilelik kategorisi, Sevorane gebelik kategorisi, Sevorane emzirme, Sevorane anne sütüne geçer mi, Sevorane laktasyon, Sevorane hamilelerde kullanımı, Sevorane ve bebek, Sevorane kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye
Gebelik kategorisi B’dir.
Gebelik Dönemi
Hamilelerde kullanımı ile ilgili yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar yoktur. Bundan dolayı sevofluran, hamilelerde ancak yarar zarar oranı değerlendirilerek kullanılmalıdır.
Artan iskelet değişiklikleri ile birlikte azalan fötal vücut ağırlığı sıçanlarda sadece maternal toksik konsantrasyonlarda belirlenmiştir. Tavşanlarda advers fötal etki gözlenmemiştir. Sevofluran teratojenik değildir.
Sezaryendeki bir çalışma dışında gebe kadınlarda (doğum ve doğum eylemi öncesi dahil) başka çalışmalar yoktur. Sezaryendeki deneyim az sayıda hastada yapılan tek bir çalışma ile sınırlıdır. Bir klinik çalışmada sevofluran sezaryen sırasında anestezi için kullanıldığında anne ve bebekleri için güvenlilik gösterilmiştir. Sevofluran güvenliliği doğum eylemi öncesi ve vajinal doğum için gösterilmemiştir.
Laktasyon Dönemi
Sevofluranın insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle sevofluran emziren kadınlara dikkatle uygulanmalıdır.
Üreme yeteneği/Fertilite
Sevorane ile ilgili diğer bilgiler
- Sevorane Genel
- Sevorane Fiyat
- Sevorane Prospektüs
- Sevorane Kullananlar
- Sevorane Nedir
- Sevorane Kullanımı
- Sevorane Yan Etkileri
- Sevorane Etkileşimi
- Gebelik
- Sevorane Saklanması
- Sevorane Muadili
- Sevorane Uyarılar
- Sevorane Endikasyon
- Sevorane Kontrendikasyon
- Sevorane İçeriği
- Sevorane Dozu
- Sevorane Zararları
- Sevorane Formu
- Sevorane Farmakolojik Özellikler
- Sevorane Farmasötik Özellikler
- Sevorane Ruhsat Bilgileri