SICORTEN % 0.05 30 gr krem {Vitalis} Dozu
Vitalis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Sicorten dozu, Sicorten dozaj, Sicorten doz aşımı, Sicorten uygulama, Sicorten kullanım şekli, Sicorten kullanımı, Sicorten kullanım süresi, Sicorten açmı tokmu, Sicorten nedir, Sicorten ne için kullanılır, Sicorten nasıl kullanılır, Sicorten faydaları, Sicorten etkileri, Sicorten günde kaç kez, Sicorten sabah mı akşam mı, Sicorten fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
SİCORTEN, hastalığın şiddetine bağlı olarak günde bir veya iki kez uygulanmalıdır.
Uygulama şekli:
Haricen kullanılır. SICORTEN tedavi edilecek bölgeye ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır; uygulama hafifçe ovularak da yapılabilir.
SİCORTEN ile tedavi açık deriye uygulanabilir ya da gerekli görüldüğünde havanın geçişini sağlayan bandajlarla kapatılmış deriye uygulanabilir. Birçok vakada kapalı pansuman uygulamaya gerek yoktur. Bununla birlikte tedaviye yeterli yanıtın alınamadığı vakalarda ya da deri inflamasyonun özellikle tedaviye dirençli olduğu durumlarda SİCORTEN’in etkililiği kısa süreli kapalı pansuman uygulaması ile artırılabilir.
Psoriasis veya kronik egzama gibi kronik deri hastalıklarında tedavi aniden kesilmemelidir. Uygulanan doz, deriyi yumuşatan ürünlerin alternatif olarak uygulanmasıyla ya da potensi giderek azalan kortikosteroidlerin uygulanmasıyla kademeli olarak azaltılmalıdır.
SİCORTEN göze veya göz çevresine veya ülserleşmiş deri yüzeyine uygulanmamalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek yetmezliği:
SİCORTEN’in böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanımına ilişkin bilgi bulunmamaktadır. SİCORTEN böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.
Karaciğer yetmezliği:
SİCORTEN’in karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımına ilişkin bilgi bulunmamaktadır. SİCORTEN karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.
Pediyatrik popülasyon:
SİCORTEN ile tedaviye çocuklarda 2 haftadan uzun süre (2 yaşın altındaki çocuklarda 7 günden daha uzun süre) devam edilmemelidir. Tedavi edilecek bölge toplam vücut yüzeyinin %10’unu aşmamalıdır. Kapalı pansuman uygulanmamalıdır.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
SİCORTEN ile doz aşımı durumunda, “Bölüm 4.8 İstenmeyen etkiler” başlığı altında verilen yan etkilerin görülme olasılığı daha yüksektir. Bugüne kadar bu ürün ile herhangi bir zehirlenme ya da doz aşımı olgusu bildirilmemiştir. Diğer yandan, çocuklar tarafından kazara yutulmasına bağlı akut zehirlenme durumu olasılık dışı bırakılmamalıdır. Bu durum, bulantı ve kusmanın eşlik ettiği hafif gastrointestinal semptomların ortaya çıkması ile sonuçlanabilir. SİCORTEN’in spesifik bir antidotu bilinmemektedir. Doz aşımı durumunda semptomatik tedavi önerilmektedir.
Sicorten ile ilgili diğer bilgiler
- Sicorten Genel
- Sicorten Fiyat
- Sicorten Prospektüs
- Sicorten Kullananlar
- Sicorten Nedir
- Sicorten Kullanımı
- Sicorten Yan Etkileri
- Sicorten Etkileşimi
- Sicorten Gebelik
- Sicorten Saklanması
- Sicorten Uyarılar
- Sicorten Endikasyon
- Sicorten Kontrendikasyon
- Sicorten İçeriği
- Dozu
- Sicorten Zararları
- Sicorten Formu
- Sicorten Farmakolojik Özellikler
- Sicorten Farmasötik Özellikler
- Sicorten Ruhsat Bilgileri