EFEXOR XR 75 mg 28 kapsül Gebelik

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rapilysin gebelik kategorisi C'dir. Rapilysin hamilelik kategorisi, Rapilysin gebelik kategorisi, Rapilysin emzirme, Rapilysin anne sütüne geçer mi, Rapilysin laktasyon, Rapilysin hamilelerde kullanımı, Rapilysin ve bebek, Rapilysin kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Rapilysin ilacı Reteplaz etken maddesi içerir. Rapilysin erişkin hastalarda inatçı ST yükselmesi ya da yakın zamanlı sol dal bloğu ile miyokard infarktüsü olduğundan şüphe edilen durumlarda, akut miyokard infarktüsü başlangıcından sonraki 12 saat içerisinde trombolitik tedavi amacıyla ve hemodinamik instabilite ile beraber akut masif akciğer embolisinin trombolitik tedavisinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Antitrombotikler > Antitrombotik İlaçlar > Enzimler > Reteplaz

ATC Kodu

B01AD07

Etkin Madde

Reteplaz 1 IU/ml

Barkodu

8699517271533

Geri Ödeme Kodu

A11803

Satış Fiyatı

2106.72 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Kalp Krizi , Pıhtılaşma Önleyiciler

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFMP

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FPB

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik Kategorisi: C’dir.

Venlafaksinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü

Venlafaksinin güvenilirliği gebelerde kanıtlanmamıştır. Venlafaksin sadece potansiyel yararı risklerinden fazla ise gebe kadınlara verilmelidir.

Gebelik dönemi

Eğer venlafaksin doğuma kadar veya doğumdan kısa bir süre öncesine kadar kullanılırsa, yeni doğan bebekte kesilme belirtileri görülebilir. Üçüncü trimesterin sonlarına doğru venlafaksine maruz kalan bazı bebeklerde tüp ile besleme, solunum desteği gerektiren veya hastanede daha uzun süre kalmayı gerektiren komplikasyonlar ortaya çıkmıştır. Bu tür komplikasyonlar doğumun hemen sonrasında ortaya çıkabilir.

Laktasyon dönemi

Venlafaksin ve O-desmetilvenlafaksin anne sütüne geçtiğinden ya emzirmekten vazgeçilmeli ya da venlafaksin tedavisi kesilmelidir. Pazarlama sonrası deneyimlerde, anne sütüyle beslenen infantlarda, ağlama, irritabilite ve uyku düzeni bozukluklan raporlanmıştır. Semptomlar, emzirmenin kesilmesinin ardından venlafaksin tedavisinin durdurulması ile de devam etmiştir.

Üreme yeteneği (fertilite)

Sıçanlardaki reprodüksiyon ve fertilite çalışmaları, mg/m2 hesaplaması baz alınarak tavsiye edilen günlük maksimum insan dozunun 8 katına kadar veya 2 katına kadar oral dozlarda erkek ve dişi fertilitesi üzerine etkilerin olmadığını göstermiştir.