LEPONEX 25 mg 50 tablet Gebelik

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Thiospa gebelik kategorisi B'dir. Thiospa hamilelik kategorisi, Thiospa gebelik kategorisi, Thiospa emzirme, Thiospa anne sütüne geçer mi, Thiospa laktasyon, Thiospa hamilelerde kullanımı, Thiospa ve bebek, Thiospa kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Thiospa; - Ameliyat sonrası görülen ağrılı durumlar, - Rehabilitasyon tedavisi öncesindeki kas kasılmaları, - Omurların durağan hastalıkları, - Bir hasar ya da zedelenmeden veya sinir sistemi bozukluklarından ötürü oluşan, tendon reflekslerinin aşırı durumda olduğu artmış kas gerginliği olguları, - Servikobrakiyal nevralji, - Ani gelişen veya kronik haldeki sırt ağrıları, - Bel ağrısı, - Boyun tutulması, - Siyatik ağrıları gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Kas Gevşeticiler > Merkezi Kas Gevşeticiler > Diğer Santral Etkili Kas Gevşetici İlaçlar > Tiyokolşikosid

ATC Kodu

M03BX05

Etkin Madde

Tiokolşikosid 2.5 mg/g

Barkodu

8699502370241

Geri Ödeme Kodu

A09253

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

47

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Kas Sertleşmesi , Kas Ağrısı

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFT6

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

MSA

Eşd. ilaç grubu

E111C

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

İlaç Formu

Merhem

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Klozapin için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı etkiler olduğunu göstermemektedir (Bkz. Bölüm 5.3).

LEPONEX dışında antipsikotikler ile tedavi gören bazı kadın hastalarda amenore görülebilir. Başka antipsikotiklerden LEPONEX’e geçilmesinin sonucu olarak, normal menstruasyona dönüş olabilir. Bu nedenle hamile kalma potansiyeli olan kadınlarda doğum kontrolü yöntemleri uygulanmalıdır.

Gebelik dönemi

LEPONEX’in hamile kadınlarda kullanımı ile ilgili veriler kısıtlıdır. Hayvan çalışmaları, hamilelik, embriyonal/fetal gelişim, doğum ve doğum sonrası gelişime dair direkt veya indirekt etkileri belirtmemektedir.

Hamile kadınlarda güvenle kullanıldığı bildirilmediği için muhtemel yararlanma beklentisi, muhtemel riskleri geçmediği sürece ilaç hamilelikte kullanılmamalıdır.

Teratojenik Olmayan Etkiler:

Gebeliğin üçüncü trimesterinde antipsikotik ilaçlara maruz kalan yeni doğanlar, doğumu takiben şiddeti değişebilen, anormal kas hareketleri (ekstrapiramidal işaretler/ekstrapiramidal

semptomlar) ve/veya ilaç kesilmesi semptomları açısından risk altındadırlar. Bu semptomlar, ajitasyon, hipertoni, hipotoni, tremor, somnolans, respiratuar distres veya beslenme bozukluklarını içermektedir. Bu semptomlar şiddet açısından çeşitlilik göstermiştir; bazı vakalarda semptomlar kendi kendini kısıtlayıcı iken, bazı vakalarda ise yenidoğanlar için yoğun bakım ünitesi desteği veya hastanede yatış süresinin uzaması gerekebilir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

LEPONEX’i de içeren antipsikotik ilaçlar gebelik sırasında sadece potansiyel fayda fetüs için potansiyel riske ağır bastığında kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Klozapin anne sütünde LEPONEX’in terapötik dozları emziren kadınlara uygulandığı takdirde memedeki çocuk üzerinde etkiye neden olabilecek ölçüde atılmaktadır.

LEPONEX emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite