TARKA FORTE 240/4 28 film tablet Dozu
Abbott Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Tarka Forte dozu, Tarka Forte dozaj, Tarka Forte doz aşımı, Tarka Forte uygulama, Tarka Forte kullanım şekli, Tarka Forte kullanımı, Tarka Forte kullanım süresi, Tarka Forte açmı tokmu, Tarka Forte nedir, Tarka Forte ne için kullanılır, Tarka Forte nasıl kullanılır, Tarka Forte faydaları, Tarka Forte etkileri, Tarka Forte günde kaç kez, Tarka Forte sabah mı akşam mı, Tarka Forte fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Yetişkinler:
Pozoloji
Önerilen doz, günde bir kez, sabahları kahvaltıdan önce, kahvaltıyla birlikte ya da kahvaltıdan sonra alınan bir Tarka® Forte 240/4 mg Film Tablet’tir.
Uygulama sıklığı
Günde bir kez.
Uygulama süresi
Hipertansiyon kronik bir hastalık olduğu için, Tarka® Forte genellikle uzun süreler reçete edilen bir ilaçtır ve kullanım süresi tedavi eden doktorun görüşüne bağlıdır.
Uygulama şekli
Tarka® Forte Film Tablet bütün olarak yutulmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler
Pediyatrik popülasyon: Tarka® Forte çocuklarda ve ergenlerde (<18 yaş) kontrendikedir.
Geriyatrik popülasyon:Tarkaa® Forte sadece kısıtlı sayıda yaşlı hipertansif hasta üzerinde incelenmiştir.
Doz aşımı ve tedavisi
Yapılan çalışmalarda kullanılan en yüksek doz 16 mg trandolapril olmuştur. Bu doz hiçbir intolerans bulgu ya da belirtisine yol açmamıştır.
Tarka® Forte ile doz aşımı sırasında, ADE inhibitörü bileşenine bağlı olarak şiddetli hipotansiyon, şok, stupor, bradikardi, elektrolit bozukluğu ve böbrek yetmezliği ortaya çıkabilir. Belirgin bir doz aşımından sonra beklenebilecek en önemli belirti hipotansiyondur. Böyle bir durumda normal fizyolojik serum çözeltisi uygulaması önerilmektedir.
Verapamil doz aşımının en önemli bulgu ve belirtileri ilacın kardiyovasküler sistemdeki farmakolojik aktivitelerine bağlıdır ve periferik vazodilatasyondan kaynaklanan hipotansiyon ve bir negatif inotropik etki, sinüs düğümünde impuls üretiminin baskılanması ve sinüzal bradikardi, sinüs arresti, AV blok ve asistoli ile sonuçlanabilecek kardiyak impuls iletim bozukluklarıdır. Doz aşımı sonucunda ölümler görülmüştür.
Verapamil doz aşımı sonrasında, hasta bir yoğun bakım ortamında izlenmeli ve tedavi edilmelidir. Doz aşımı tedavisinde verapamil’in gastrointestinal kanaldan daha fazla emilmesinin engellenmesi, toksik etkilere yönelik semptomatik tedavi ve bu ilacın kalsiyum-antagonistik etkilerinin kompanse edilmesi amaçlanmalıdır. Verapamil’in gastrointestinal kanaldan daha fazla emilmesi, mide lavajı, adsorban materyal (aktif tıbbi kömür) ve bir katartik (sodyum sülfat) uygulanarak engellenebilir. Şiddetli hipotansiyona (şok derecesinde) karşı yanıt olarak alınan genel destekleyici önlemlerin (başka bir deyişle plazma ya da plazma genişleticileri uygulanarak dolaşımda yeterli bir kan hacmi sağlanması) dışında, kalp kasının dopamin, dobutamin ya da izoproterenol gibi pozitif inotropik ilaçlar ile uyarılması gerekli olabilir. Geciktirilmiş salınımlı ürünün gecikmiş absorpsiyon potansiyeli nedeniyle, hastalarda 48 saate kadar gözlem ve hospitalizasyon gerekebilir. Verapamil hidroklorür hemodiyaliz yoluyla uzaklaştırılamaz.
Atropin (ya da metilatropin) sinüzal bradikardi tedavisinde yararlı olabilir. AV blok sempatomimetik ilaçlar (izoproterenol ya da metaproterenol) veya bir pacemaker ile tedavi edilmelidir. Asistoli durumunda kardiyopulmoner resüssitasyon, kardiyak pacing, vb. gibi olağan yöntemler kullanılmalıdır. Kalsiyum antagonistik etki, parenteral kalsiyum uygulaması, -örn. kalsiyum glukonat gibi, ile dengelenebilir.
Tarka Forte ile ilgili diğer bilgiler
- Tarka Forte Genel
- Tarka Forte Fiyat
- Tarka Forte Prospektüs
- Tarka Forte Kullananlar
- Tarka Forte Nedir
- Tarka Forte Kullanımı
- Tarka Forte Yan Etkileri
- Tarka Forte Etkileşimi
- Tarka Forte Gebelik
- Tarka Forte Saklanması
- Tarka Forte Muadili
- Tarka Forte Uyarılar
- Tarka Forte Endikasyon
- Tarka Forte Kontrendikasyon
- Tarka Forte İçeriği
- Dozu
- Tarka Forte Zararları
- Tarka Forte Formu
- Tarka Forte Farmakolojik Özellikler
- Tarka Forte Farmasötik Özellikler
- Tarka Forte Ruhsat Bilgileri