ROCALTROL 0.25 mcg 30 yumuşak kapsül Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Crestor gebelik kategorisi C'dir. Crestor hamilelik kategorisi, Crestor gebelik kategorisi, Crestor emzirme, Crestor anne sütüne geçer mi, Crestor laktasyon, Crestor hamilelerde kullanımı, Crestor ve bebek, Crestor kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Crestor 40 mg; diyet ve diğer farmakolojik olmayan tedaviler (örn. kilo verme, egzersiz) ile yeterli sonuç alınamayan durumlarda primer hiperkolesterolemi (tip IIa heterozigot ailesel hiperkolesterolemi) ve kombine dislipidemili (tip IIb) hastalarda diyete yardımcı olmak amacıyla kullanılır. Homozigot ailesel hiperkolesterolemide diyet ve diğer lipid düşürücü tedavilerle (örn. LDL aferezi) kombine edilerek ya da bu tür tedavilerin uygun olmadığı durumlarda endikedir..

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Lipid Metabolizması İlaçları > Yağ Metabolizması İlaçları > HMG CoA Redüktaz İnhibitörleri > Rosuvastatin

ATC Kodu

C10AA07

Etkin Madde

Rosuvastatin 40 mg

Barkodu

8699525195821

Geri Ödeme Kodu

A06827

Satış Fiyatı

7.04 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

6

Alternatif İlaç Sayısı

129

Sağlık Konuları

Vitamin , Kemik Erimesi , Kalsiyum Eksikliği , Raşitizm , Hipoparatiroidizm

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF7J

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ACA

Eşd. ilaç grubu

E291A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

D vitamininin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınların tedavi süresince etkili doğum kontrolü uygulamaları tavsiye edilir.

Gebelik dönemi

ROCALTROL, kesin gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz.
Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebe tavşanlarda D vitamininin fatal doza yakın oral dozları ile fetüslerde supravalvüler aort stenozu oluşturulmuştur. D vitamininin çok yüksek dozlarda bile insanda teratojen olduğunu gösteren veri mevcut değildir. ROCATROL ancak ilacın gebe kadına olan potansiyel yararı fetüse olan riskinden fazla olduğu durumlarda uygulanmalıdır.

Laktasyon dönemi

Ekzojen kalsitriol anne sütüne geçmektedir. Annede hiperkalsemi oluşma potansiyeli ve anne sütü alan bebeklerde ROCALTROL’e bağlı advers reaksiyonlar görülme olasılığı göz önüne alındığında, anne ve bebeğin serum kalsiyum düzeyleri izlendiği sürece anneler ROCALTROL kullanırken emzirebilirler.

Üreme yeteneği/Fertilite