ROSUSTAR 40 mg 28 film kaplı tablet Gebelik

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Monopril gebelik kategorisi X'dir. Monopril hamilelik kategorisi, Monopril gebelik kategorisi, Monopril emzirme, Monopril anne sütüne geçer mi, Monopril laktasyon, Monopril hamilelerde kullanımı, Monopril ve bebek, Monopril kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Monopril; yüksek kan basıncı (hipertansiyon) tedavisinde tek başına veya tiyazid diüretikler gibi başka bir antihipertansif ajan ile kombine kullanılır.

İlaç Sınıfı

Fosinopril > Renin - Anjiyotensin Sistemi > ACE İnhibitörleri > ACE İnhibitörleri > Fosinopril

ATC Kodu

C09AA09

Etkin Madde

Fosinopril sodyum 10 mg

Barkodu

8680199094763

Satış Fiyatı

11.96 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

3

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Yüksek Kolesterol

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: X

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

ROSUSTAR kullanan, gebe kalma potansiyeli olan kadınlar, uygun bir doğum kontrol yöntemi kullanmalıdır. Eğer hasta bu ilacı kullandığı sırada gebe kalırsa tedavi acilen sonlandırılmalıdır.

Gebelik dönemi

ROSUSTAR gebelik döneminde kontrendikedir. Kolesterol ve kolesterol biyosentezine ait diğer maddeler fetüs gelişimi için gerekli olduğundan, HMG-KoA redüktaz enziminininhibisyonuna bağlı ortaya çıkabilecek riskler, ROSUSTAR tedavisinin gebelik dönemindesağlayacağı yararın önüne geçer. Hayvan çalışmalarında, üreme toksisitesine yönelik bilgilersınırlıdır (Bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).

Laktasyon dönemi

ROSUSTAR laktasyon döneminde kontrendikedir.

Rosuvastatin, sıçanların sütüne geçmektedir. İnsanlarda anne sütüne geçip geçmediği konusunda bilgi yoktur (Bkz. Bölüm 4.3 Kontrendikasyonlar).

Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvan çalışmalarında, üreme toksisitesine yönelik bilgiler sınırlıdır (Bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).