TETRADOX 100 mg 14 kapsül Gebelik
Actavis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Tetradox gebelik kategorisi D'dir. Tetradox hamilelik kategorisi, Tetradox gebelik kategorisi, Tetradox emzirme, Tetradox anne sütüne geçer mi, Tetradox laktasyon, Tetradox hamilelerde kullanımı, Tetradox ve bebek, Tetradox kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye:
Gebelik kategorisi D’ dir.
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Oral kontraseptif ilaçların etkinliğinin tetrasiklin ilaçların kullanımıyla azaldığına dair çalışmalar olsa da yeterli bilimsel ve klinik veri bulunmamaktadır. Tetradox kullanımı esnasında kadınlar uygun doğum kontrol yöntemi ile korunmalıdırlar.
Gebelik dönemi
TETRADOX, hamileliğin son yarısında, doğacak çocuğun dişleri üzerindeki olası olumsuz etkileri düşünülerek kullanılmamalıdır.
Hayvanlarda yapılan çalışmaların sonuçları tetrasiklinlerin plasentaya geçtiğini, fetal dokularda bulunduğunu ve gelişmekte olan fetusta (çoğunlukla iskelet gelişmesinin gecikmesiyle ilişkili) toksik etkiler meydana getirebileceğini göstermiştir. Embriyotoksisite belirtileri hamileliğin erken dönemlerinde tetrasiklin alan hayvanlarda görülmüştür. Eğer hamilelik sırasında tetrasiklin kullanılır veya kullanımı sırasında hasta hamile kalırsa, hasta fetüs üzerindeki olası tahribatı konusunda bilgilendirilmelidir.
Hamile kadınlarda yapılmış yeterli ve iyi kontrollü klinik çalışma yoktur. Hamilelik sırasında doksisiklin kullanımı ile ilgili çalışmaların büyük bir kısmı kısa süreli birinci trimestırda kullanıma aittir. Şarbona maruz kalmada olduğu gibi uzun süreli doksisiklin kullanımının hamile kadındaki etkilerini değerlendiren veriler yoktur. TERIS-Teratojen Bilgi Sistemi- tarafından yapılan gebelikte doksisiklin kullanımında elde edilen basılı verilerin uzman değerlendirmesine göre gebelik süresince terapötik dozlarda verilmesinin teratojenik risk yaratma olasılığı düşüktür, fakat veriler hiç risk olmadığını belirtmek için de yetersizdir.
Laktasyon dönemi
TETRADOX anne sütüne geçer, fakat anne sütü ile beslenen bebeklerde doksisiklin’i de içeren tetrasiklinlerin emilme derecesi bilinmemektedir. Emziren kadında kısa süreli kullanımın
kontrendike olması kesin değildir; fakat anne sütündeki doksisiklin’e uzamış maruziyetin etkileri bilinmemektedir. Doksisiklin’in süt çocuğundaki potansiyel yan etkileri nedeni ile süt veren kadınlarda kullanımı gerektiğinde emzirmeye ara verilmelidir.
Üreme yeteneği/Fertilite
Oral yolla 250 mg/kg/gün kadar yüksek düzeylerde uygulanan doksisiklin, dişi sıçanlarda fertilitede belirgin bir etki göstermemiştir. Erkeklerde fertilite üzerindeki etki incelenmemiştir.
Tetradox ile ilgili diğer bilgiler
- Tetradox Genel
- Tetradox Fiyat
- Tetradox Prospektüs
- Tetradox Kullananlar
- Tetradox Nedir
- Tetradox Kullanımı
- Tetradox Yan Etkileri
- Tetradox Etkileşimi
- Gebelik
- Tetradox Saklanması
- Tetradox Muadili
- Tetradox Uyarılar
- Tetradox Endikasyon
- Tetradox Kontrendikasyon
- Tetradox İçeriği
- Tetradox Dozu
- Tetradox Zararları
- Tetradox Formu
- Tetradox Farmakolojik Özellikler
- Tetradox Farmasötik Özellikler
- Tetradox Ruhsat Bilgileri