XALACOM 50mcg/6.83MG 2.5 ml göz damlası Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Apranax Semiplus gebelik kategorisi C'dir. Apranax Semiplus hamilelik kategorisi, Apranax Semiplus gebelik kategorisi, Apranax Semiplus emzirme, Apranax Semiplus anne sütüne geçer mi, Apranax Semiplus laktasyon, Apranax Semiplus hamilelerde kullanımı, Apranax Semiplus ve bebek, Apranax Semiplus kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Osteoartrit, romatoid artrit, ve ankilozan spondilit belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti, akut kas iskelet sistemi ağrıları, postoperatif ağrı ve dismenore tedavisinde endikedir.

İlaç Sınıfı

Diğer antienflamatur-antiromatizmal ajanlarla diğer ürünlerin kombinasyonları > Antienflamatuar ve Antiromatikler > ANTİENFLAMATUAR ve ANTİROMATİZMAL AJAN KOMBİNASYONLARI > Diğer antienflamatur-antiromatizmal ajanlarla diğer ürünlerin kombinasyonları

ATC Kodu

M01BX

Etkin Madde

Kodein Fosfat , Naproksen

Barkodu

8699532618368

Geri Ödeme Kodu

A09028

Satış Fiyatı

7.15 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Sağlık Konuları

Göz Tansiyonu

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFAN

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

NGB

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Damla

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

XALACOM’un gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar latanoprostun embriyo fetal toksisiteye sahip olduğunu göstermiştir (bkz. bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

Latanoprostun gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
Betablokerlerin sistemik kullanımı ile ilgili yapılan iyi kontrollü epidemiyolojik çalışmalarda malformatif etki izlenmezken fetüslerde veya yeni doğanlarda bradikardi gibi farmakolojik etkiler gözlenmiştir.

Bu nedenlerle XALACOM gebelik sırasında kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Timolol anne sütüne geçer. Latanoprost ve metabolitleri anne sütüne geçebilir. Bu nedenle XALACOM emziren kadınlarda kullanılmamalı veya ilaç kullanılacaksa emzirmeye son verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite