THIOCTACID T-DIREKT 5X50 ml solüsyon Dozu
Meda Pharma Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Thioctacid dozu, Thioctacid dozaj, Thioctacid doz aşımı, Thioctacid uygulama, Thioctacid kullanım şekli, Thioctacid kullanımı, Thioctacid kullanım süresi, Thioctacid açmı tokmu, Thioctacid nedir, Thioctacid ne için kullanılır, Thioctacid nasıl kullanılır, Thioctacid faydaları, Thioctacid etkileri, Thioctacid günde kaç kez, Thioctacid sabah mı akşam mı, Thioctacid fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/Uygulama sıklığı ve süresi
Periferik (sensomotor) diabetik polinöropati semptomu olan erişkin hastalarda günlük 50 mPlik enjeksiyon çözeltisinin (600 mg/gün alfa-lipoik aside eşdeğer) intravenöz yoldan uygulanması önerilmektedir.
Tedavinin başlangıç fazında enjeksiyon çözeltisi 2-4 hafta süresince intravenöz olarak uygulanmalıdır.
Uygulama şekli
Uygulama için özel olarak sağlanmış bir infüzyon seti veya herhangi bir standart infüzyon seti kullanılabilir.
Aktif madde ışığa duyarlı olduğu için kısa süreli infüzyon, koruyucu kutusundan kullanılmadan kısa süre önce çıkarılmalıdır.
İntravenöz uygulama yavaş bir şekilde yapılmalıdır (örneğin dakikada 50 mg alfa-lipoik asit içeren (=4.2 ml) enjeksiyonluk çözeltiyi geçmeyecek şekilde).
İntravenöz uygulama, bir perfüzör (enjeksiyon pompası) ile yapılabilir; ancak enjeksiyon süresinin 12 dakikadan daha az olmaması gereğine özel dikkat gösterilmelidir.
Tedaviye daha sonra, oral farmasötik formda günlük 600 mg alfa lipoik asit alınarak devam edilmesi önerilmektedir.
Diyabetik polinöropati tedavisinin temeli, diabetin optimum kontrolüdür.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği olan hastalar özel çalışma yürütülmemiştir.
Pediyatrik popülasyon:
Çocuklarda ve adölesanlarda kullanımına ait yeterli klinik deneyim olmadığından, THİOCTACİD® T DİREKT çocuklarda kullanılmamalıdır. (bkz. bölüm 4.3.)
Geriyatrik popülasyon
Doz aşımı ve tedavisi
Doz aşımı durumunda, bulantı, kusma ve başağrısı olabilir.
Alkol ile birlikte 10 ila 40 mg arasındaki alfa-lipoik asit oral dozlarının kazara veya intihar amaçlı alımından sonra bazen ölümle sonuçlanabilen ciddi intoksikasyon görülmüştür. Böyle bir intoksikasyonun klinik görünümü, başlangıçta psikomotor huzursuzluk veya bilinç bulanıklığı, daha sonra genellikle jeneralize nöbet ve laktik asidoz gelişimidir. Ayrıca, alfa lipoik asit yüksek dozları ile intoksikasyon sonucu, hipoglisemi, şok, rabdomiyoliz, hemoliz, yaygın intravasküler koagülasyon (DIC), kemik iliği depresyonu ve çoklu organ yetersizliği bildirilmiştir.
Tedavi:
THlOCTAClD® ile (örn. yetişkinlerde 10 tabletten fazla ve çocuklarda vücut ağırlığına göre kilogram başına 50 mg’dan daha fazla) önemli bir intoksikasyon şüphesi bile, acil hastaneye yatış ve intoksikasyonu tedavi edecek standart girişimlerin (örn. gastrik lavaj, aktif kömür, vs) başlatılmasını gerektirir. Jeneralize nöbet, laktik asidoz ve yaşamı tehdit eden intoksikasyonun diğer sonuçlarının tedavisi, modern yoğun bakım prensiplerine dayalı olarak, semptomatik olmalıdır. Günümüzde, alfa-lipoik asidin zorlu eliminasyonunda hemodiyaliz, hemoperfüzyon veya filtrasyon yöntemlerinin yararları henüz gösterilmemiştir.
Thioctacid ile ilgili diğer bilgiler
- Thioctacid Genel
- Thioctacid Fiyat
- Thioctacid Prospektüs
- Thioctacid Kullananlar
- Thioctacid Nedir
- Thioctacid Kullanımı
- Thioctacid Yan Etkileri
- Thioctacid Etkileşimi
- Thioctacid Gebelik
- Thioctacid Saklanması
- Thioctacid Muadili
- Thioctacid Uyarılar
- Thioctacid Endikasyon
- Thioctacid Kontrendikasyon
- Thioctacid İçeriği
- Dozu
- Thioctacid Zararları
- Thioctacid Formu
- Thioctacid Farmakolojik Özellikler
- Thioctacid Farmasötik Özellikler
- Thioctacid Ruhsat Bilgileri