CEFRIDEM 2 gr I.V.enjeksiyon için toz içeren flakon Gebelik

Pharmada Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clexane gebelik kategorisi B'dir. Clexane hamilelik kategorisi, Clexane gebelik kategorisi, Clexane emzirme, Clexane anne sütüne geçer mi, Clexane laktasyon, Clexane hamilelerde kullanımı, Clexane ve bebek, Clexane kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Clexane 4000; venöz tromboemboli profilaksisinde (venlerde pıhtı oluşumunun önlenmesi) özellikle bazı işlemler, örneğin ortopedik veya genel cerrahi sonrası; hemodiyaliz (Hastanede veya diyaliz merkezinde hasta kanının bir makine yardımıyle alınıp filtrelerden geçirilerek temizlenip, tekrar hastaya verilmesi yöntemidir.) sırasında ekstrakorporeal dolaşımda tromboz oluşumunun önlenmesinde; oluşmuş derin ven trombozunun tedavisinde, beraberinde pulmoner emboli olduğu ya da olmadığı durumlarda; kararsız angina ve non-Q miyokard infarktüsünde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Antitrombotikler > Antitrombotik İlaçlar > Heparin > Enoksaparin Sodyum

ATC Kodu

J01DD04

Etkin Madde

Seftriakson

Barkodu

8681697270062

Geri Ödeme Kodu

A09199

Satış Fiyatı

90.02 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

32

Alternatif İlaç Sayısı

109

Sağlık Konuları

Antibiyotik

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda CEFRİDEM kullanımına ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Ancak, seftriaksonun hormonal kontraseptif ilaçların etkinliği üzerinde ters etki gösterme olasılığı bulunmaktadır. Bu nedenle, hastalara seftriakson tedavisi sırasında veya tedaviyi takip eden ilk ay destekleyici ve hormonal olmayan kontraseptif önlemlerin kullanılması önerilmektedir.

Gebelik dönemi

Seftriakson plasenta engelini aşar. İnsanda gebelikte kullanımının güvenirliliği henüz kesinleşmemiştir. Hayvanlarda yürütülen üreme çalışmaları embriyotoksisite, fetotoksisite, teratojenisite veya doğumda, perinatal ve postnatal gelişimde erkek veya dişi fertilitesinde olumsuz etkiler göstermemiştir. Primatlarda embriyotoksisite veya teratojenisite gözlenmemiştir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Seftriakson anne sütüne küçük miktarlarda da olsa geçtiği için, emziren annelerde bu durumun göz önünde bulundurulması önerilmektedir.