TIROMEL 25 mcg 100 tablet Dozu
Abdi İbrahim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Tiromel dozu, Tiromel dozaj, Tiromel doz aşımı, Tiromel uygulama, Tiromel kullanım şekli, Tiromel kullanımı, Tiromel kullanım süresi, Tiromel açmı tokmu, Tiromel nedir, Tiromel ne için kullanılır, Tiromel nasıl kullanılır, Tiromel faydaları, Tiromel etkileri, Tiromel günde kaç kez, Tiromel sabah mı akşam mı, Tiromel fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
TIROMEL’in günde tek doz alınması önerilir. Tiroid hormonlarının dozajı kullanılacak endikasyona göre belirlenir ve her hastada dozaj tedavi cevabına ve laboratuvar bulgulara göre kişiselleştirilmelidir.
Hafif hipotiroidi: Önerilen başlangıç dozu günde 25 mikrogramdır. Günlük doz her 1 ya da 2 haftada bir 12.5 - 25 mikrogram arttırılabilir. Genellikle idame dozu günde 25-75 mikrogramdır.
Miksödem: Önerilen başlangıç dozu günde 5 mikrogramdır. Günlük doz her 1 yada 2 haftada bir 5-10 mikrogram arttırılabilir. 25 mikrograma ulaşılınca her 1 ya da 2 haftada bir günlük doz 12.5 - 25 mikrogram arttırılabilir. Genellikle idame dozu günde 50- 100 mikrogramdır.
Konjenital hipotiroidi: Önerilen başlangıç dozu günlük 5 mikrogramdır. Arzu edilen tedavi cevabı almana kadar dozaj 3-4 günde bir 5 mikrogram arttırılabilir. İdame dozu olarak 0-1 yaş arası günde maksimum 20 mikrogram, 1 yaş üzerinden günlük maksimum 50 mikrogram verilebilir. 3 yaşın üzerinde normal erişkin dozu uygulanabilir.
Basit (non-toksik) guatr: Önerilen başlangıç dozu günde 5 mikrogramdır. Günlük doz her 1 ya da 2 haftada bir 5-10 mikrogram arttırılır. 25 mikrograma ulaşılınca her 1 yada 2 haftada bir günlük doz 12.5 - 25 mikrogram arttırılabilir. Genellikle idame dozu günde 75 mikrogramdır.
Tiroid supresyon testinde 7 gün süre ile günde 75-100 mikrogramlık dozaj önerilmektedir. Radyoaktif iyod up-take’i tedavi öncesi ve sonrası uygulanır.
Supresyon testi uygulanacak hastalarda tiroid bezinin otonomi kabiliyetine bağlı olarak verilen eksojen hormona aditif olarak endojen hormon üretimi de sürebileceğinden dikkatli olunmalıdır.
Uygulama şekli:
Oral yoldan uygulanır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :
Böbrek/Karaciğer yetmezliği
TİROMEL’in böbrek/karaciğer hastalıklarında kullanımına ilişkin bir uyarı bulunmamaktadır.
Pediyatrik popülasyon :
Tedaviye günlük 5 mikrogram dozla başlanmalı ve idame dozuna ulaşılıncaya kadar doz önerilen aralıklarla 5’er mikrogram arttırılmalıdır.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Aşırı dozaj durumunda, baş ağrısı, irritabilite, terleme, sinirlilik, taşikardi, barsak hareketlerinde artma ve menstrüel düzensizlikler görülebilir. Anjina pektoris, konjestif kalp yetmezliği gelişebilir veya şiddetlenebilir. Aşırı dozaj m tedavisi için doz azaltılmalı ya da semptomlar görülürse ilaç geçici olarak kesilmelidir. Çok miktarda tiroid hormonun alınması durumunda akut dönemde ilacın gastrointestinal yolla emilimini azaltmak amaçlanmalı ve başta artmış sempatik aktivite olmak üzere santral ve periferik etkilerin giderilmesine çalışılmalıdır. Semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Oksijen verilerek ventilasyon idame ettirilebilir. Kardiak yetmezlik gelişirse glikozidler gerekebilir. Ateş, hipoglisemi ve sıvı kaybı için gereken önlemler alınır. Artmış sempatik aktivite için antiadrenerjik ilaçlar kullanılabilir.
Tiromel ile ilgili diğer bilgiler
- Tiromel Genel
- Tiromel Fiyat
- Tiromel Prospektüs
- Tiromel Kullananlar
- Tiromel Nedir
- Tiromel Kullanımı
- Tiromel Yan Etkileri
- Tiromel Etkileşimi
- Tiromel Gebelik
- Tiromel Saklanması
- Tiromel Uyarılar
- Tiromel Endikasyon
- Tiromel Kontrendikasyon
- Tiromel İçeriği
- Dozu
- Tiromel Zararları
- Tiromel Formu
- Tiromel Farmakolojik Özellikler
- Tiromel Farmasötik Özellikler
- Tiromel Ruhsat Bilgileri